16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ın Uyuz Gölü Şifalı Sularıyla Yeniden İlgi Bekliyor

Sivas'ın Uyuz Gölü Şifalı Sularıyla Yeniden İlgi Bekliyor

Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı köyü yakınlarındaki Uyuz Gölü, deri hastalıklarına iyi geldiği inancıyla yıllardır ziyaretçilerini ağırlıyor. Köy muhtarı Bünyamin Demiral, göl suyunun analiz edilerek turizme kazandırılmasını talep ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ın Uyuz Gölü Şifalı Sularıyla Yeniden İlgi Bekliyor

Sivas’ın Şarkışla ilçesi Elmalı köyü yakınlarında yer alan ve deri hastalıklarına iyi geldiği düşünülen Uyuz Gölü, geçmişte uyuz hastalığına yakalanmış kişilerin sıkça ziyaret ettiği bir şifa kaynağıydı. Ancak, bu sene göl eski popülaritesini kaybetti ve ziyaretçi sayısında gözle görülür bir azalma yaşandı.

Elmalı köyü muhtarı Bünyamin Demiral, gölün bir asırlık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz senelerde şifa arayanlar buraya gelir, göl suyundan şişelerle evlerine götürürdü. Ancak son zamanlarda bu gelenek azaldı. Bizler, devlet büyüklerinden bu suyun analiz edilmesini ve gerçekten şifalı olup olmadığının tespit edilmesini istiyoruz. Eğer gerçekten şifalı bir su olduğu belirlenirse, Uyuz Gölü’nün turizme kazandırılmasını arzu ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

“Uyuza İyi Geliyor”

Muhtar Demiral, gölün adını büyüklerinden duyduklarını belirterek, “Burası nereden baksanız 100 yıllık bir geçmişe sahip. Büyüklerimiz buraya 'uyuz gölü' derlerdi. Uyuz hastalığına yakalananlar buraya gelir, suya girerlerdi. Bu sene ise eski ilgiyi görmüyoruz. Yetkililerden bu suyun analiz edilmesini istiyoruz,” dedi.

Turizme Kazandırılma Çağrısı

Muhtar Demiral, Uyuz Gölü’nün doğal bir şifa kaynağı olarak turizme kazandırılabileceğini, böylece bölgeye ekonomik bir canlılık getirebileceğini belirtti. “Eğer bu su şifalıysa, doğru bir tanıtımla burayı turizme kazandırabiliriz. Bu hem köylülerimize hem de bölgeye büyük katkı sağlayacaktır,” diye ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta 25 Yıldır Değirmenin Başında Kadın Gücü: Döndü Demiray'ın Azim Hikayesi

Sivas'ta 25 Yıldır Değirmenin Başında Kadın Gücü: Döndü Demiray'ın Azim Hikayesi