18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivaslı Bıçak Ustasından Eşi Benzeri Olmayan Dev Bıçak

Sivaslı Bıçak Ustasından Eşi Benzeri Olmayan Dev Bıçak

Sivas'ta ünlü bıçak ustası Emre Göçeri, Topkapı Sarayı'ndaki kılıçlardan ilham alarak, tamamen el işçiliğiyle ve antika malzemelerle dev bir bıçak üretti. 7 ay süren tasarım ve üretim süreci sonunda ortaya çıkan bu özel bıçak, 70 bin TL'ye satılmayı bekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivaslı Bıçak Ustasından Eşi Benzeri Olmayan Dev Bıçak

Sivas'ta yaşayan bıçak ustası Emre Göçeri, Topkapı Sarayı'ndaki kılıçlardan ilham alarak, dünyada eşi benzeri olmayan dev bir bıçak üretti. Normal bir Sivas bıçağının 3 katı büyüklüğündeki bu özel bıçağın tasarımı ve üretimi 7 ay sürdü. Bıçak ustası, bıçağın çeliğine gravür işlemesi yaparken, sapında 22 yıl boyunca kuruması beklenen antika bir manda boynuzu kullandı. Bıçağın sağlamlığı ve estetiği, görenleri hayran bırakırken, bıçak için 50 bin TL teklif edildi ancak Göçeri, bıçağın fiyatını 70 bin TL olarak belirledi.

100 Yıllık İşlemeler Kullanıldı

Bıçak yapma kararını Topkapı Sarayı ziyaretinden sonra alan Emre Göçeri, Fatih Sultan Mehmet'in kılıcını inceleyerek, dövme çelikten bir bıçak yapmaya karar verdiğini belirtti. Dedesi tarafından 100 yıl önce yapılan işlemelerden esinlenerek, geleneksel el kalemi ile bal mumu kullanılarak gravür işlenen bıçak, tamamen el işçiliği ile üretildi. Göçeri, lazer makineler yerine eski usul el yazması kalemlerle işlemeyi tercih ettiğini ve bu sayede benzersiz bir model oluşturduğunu söyledi.

"Minyatürü Dahi 40 Günde Yapılıyor"

Bıçağın sapında kullanılan manda boynuzu da özel bir dikkat gerektiriyor. Göçeri, bu boynuz için 22 yıl beklediğini ve boynuzun üzerindeki damarların yıllanmış olduğunu belirtti. Ülkenin çeşitli protokol üyelerine gösterilen bıçak büyük beğeni topladı, ancak benzeri yapılamadığı için hediye edilemedi. Göçeri, bu bıçağın minyatürlerini yapmanın bile 40 gün sürdüğünü ifade etti ve projenin, gece boyunca çizilen ve tasarlanan bir "deli projesi" olduğunu dile getirdi. Bu özel bıçak, usta işi ve antika malzemelerden dolayı 70 bin TL olarak fiyatlandırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: "Mesleki Ortaokullar" Açılıyor

Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: "Mesleki Ortaokullar" Açılıyor