16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivaslı Heykeltıraş Osman Heper’in Zeytin Ağacından Altın Oranlı Kaşıkları Yurt Dışında İlgi Görüyor

Sivaslı Heykeltıraş Osman Heper’in Zeytin Ağacından Altın Oranlı Kaşıkları Yurt Dışında İlgi Görüyor

Sivas’ta heykeltıraş Osman Heper’in zeytin ağacından yaptığı altın oranlı tahta kaşıklar, metale alerjisi olanlar ve yurt dışındaki kullanıcılar tarafından büyük ilgi görüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivaslı Heykeltıraş Osman Heper’in Zeytin Ağacından Altın Oranlı Kaşıkları Yurt Dışında İlgi Görüyor

Sivas'ta yaşayan heykeltıraş Osman Heper, zeytin ağacından yaptığı 'altın oranlı' tahta kaşıklarla ilgi odağı oldu. Özellikle metale alerjisi olanların tercih ettiği kaşıklar, yurt dışında da büyük talep görüyor. Yapımı yaklaşık 6 saat süren kaşıklar, 3 gün boyunca zeytinyağında bekletildikten sonra satışa sunuluyor. Heper, "Kaşıklarda kullanıma daha uygun olsun diye altın oran uyguladım. Zeytin ağacının faydalarını bildiğim için böyle bir girişimde bulundum. Talep oldukça fazla, özellikle yurt dışından da birçok sipariş alıyoruz," dedi.

Heper, 2018 yılında mesleğini bırakarak tahta kaşık yapmaya yöneldi. Zeytin ağacından kaşıkların daha hijyenik ve kullanışlı olduğunu keşfeden Heper, altın oran uygulayarak kaşıklarını daha da özel hale getirdi. Çocukluk arkadaşı Halit Yıldızeli ile birlikte Sivas Zanaatkarlar Çarşısı ve Müzesi’nde atölyelerini açarak üretime başlayan ikili, kaşıkların temizliği için deterjan yerine zeytin yağı ve lavanta karışımı kullanıyor. Heper ve Yıldızeli’nin ürettiği kaşıklar, Kanada, Sri Lanka ve Avrupa’nın birçok ülkesinden sipariş alıyor.

Osman Heper, "Kaşıkların yapımını ilk başta 8 saatte tamamlarken, şu an bu süreyi 6 saate düşürdüm. Bu sayede fiyatları da düşürebildim. Kaşıkları takım halinde de üretiyoruz ve yurt dışına gönderiyoruz," diye konuştu. Halit Yıldızeli ise, "Bu mesleğin kaybolmaması için çalışmaya devam ediyoruz. Metale alerjisi olanlar için plastik yerine zeytin ağacından kaşık, çatal ve bıçak gibi ürünler hazırlıyoruz. Yurt dışından gelen olumlu tepkiler bizi motive ediyor," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas’ta Şehit Gazeteci Adem Yavuz, Vefatının 50. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Sivas’ta Şehit Gazeteci Adem Yavuz, Vefatının 50. Yılında Mezarı Başında Anıldı