16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivaslı Şampiyon Boksör Hasan Al, Bodrumda Yeni Şampiyonlar Yetiştiriyor

Sivaslı Şampiyon Boksör Hasan Al, Bodrumda Yeni Şampiyonlar Yetiştiriyor

Sivaslı dünya şampiyonu boksör Hasan Al, Şarkışla’daki evinin bodrumunda kurduğu spor salonunda yeni şampiyonlar yetiştirmek için ter döküyor. Hedefi, gençleri şampiyon yaparak başarıya ulaştırmak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivaslı Şampiyon Boksör Hasan Al, Bodrumda Yeni Şampiyonlar Yetiştiriyor

Sivaslı Dünya Şampiyonu Boksör Hasan Al, evinin bodrumunda kurduğu spor salonunda kendisi gibi şampiyonlar yetiştirmek için çalışıyor. Sivas'ın Şarkışla ilçesi Yüreğil köyünde doğan Hasan Al, 4 yaşında ailesiyle Danimarka'ya yerleşti. 1988'de boksa başlayan Al, iki yıl sonra Danimarka şampiyonu oldu ve 7 yıl üst üste çıktığı her siklette Danimarka şampiyonluğunu kazandı. 1996'da Amatör Avrupa şampiyonu, 1998'de Türkiye'nin ilk profesyonel dünya şampiyonu ve üç ayrı profesyonel kıtalar arası şampiyonluğu elde etti. Sporu bıraktıktan sonra Şarkışla'ya dönen Al, evinin bodrum katını spor salonuna çevirerek genç sporcular yetiştirmeye başladı.

Hasan Al’ın öğrencilerinden Cengizhan Yılmaz, "Hedefimiz önce Türkiye, sonra Avrupa, ardından dünya şampiyonu olmak. Küçük bir salonumuz var ama hocamız büyük. Hedeflerimize doğru ilerliyoruz," dedi. Diğer bir sporcu Eren Polat ise "İki aydır Hasan hocayla çalışıyorum. Daha önce muay thai yapıyordum ve bir şampiyonluğum var. Dövüş sanatlarına ilgim yeniden arttı ve devam ediyorum," diye konuştu.

Antrenör Hasan Al, "Şampiyonluk hedeflerimiz var. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyorum. İlçemizde büyük bir potansiyel var ve amacım buradan şampiyonlar çıkarmak," ifadelerini kulland

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Uzun’dan 30 Ağustos Mesajı: “Büyük Zafer, Vatanımızın Ebediliğini Tescil Etti”

Başkan Uzun’dan 30 Ağustos Mesajı: “Büyük Zafer, Vatanımızın Ebediliğini Tescil Etti”