18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta 2023 Yılında 4.518 Kişi Hayatını Kaybetti: En Yaygın Ölüm Nedeni Dolaşım Sistemi Hastalıkları

Sivas'ta 2023 Yılında 4.518 Kişi Hayatını Kaybetti: En Yaygın Ölüm Nedeni Dolaşım Sistemi Hastalıkları

Sivas'ta 2023 yılında 4 bin 518 kişi hayatını kaybetti. En yaygın ölüm nedeni dolaşım sistemi hastalıkları oldu. TÜİK verilerine göre, tümörler ve solunum sistemi hastalıkları da önemli ölüm nedenleri arasında yer alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta 2023 Yılında 4.518 Kişi Hayatını Kaybetti: En Yaygın Ölüm Nedeni Dolaşım Sistemi Hastalıkları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Sivas'ta 2023 yılında 4 bin 518 kişi hayatını kaybetti. Kentte en yaygın ölüm nedeni dolaşım sistemi hastalıkları olarak belirlendi.

Dolaşım Sistemi Hastalıkları İlk Sırada

Sivas'ta 2023 yılında ölenlerin 1.713'ü dolaşım sistemi hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetti. Bu hastalıklar, Sivaslıların en sık karşılaştığı ölüm nedeni olarak öne çıkıyor.

Tümörler ve Solunum Sistemi Hastalıkları

Dolaşım sistemi hastalıklarını takiben, ikinci en yaygın ölüm nedeni iyi huylu ve kötü huylu tümörler oldu. 2023 yılında Sivas'ta tümörler nedeniyle 773 kişi hayatını kaybetti. Solunum sistemi hastalıkları ise 699 kişinin ölümüne sebep oldu.

Diğer Ölüm Nedenleri

Sivas'ta 2023 yılında hayatını kaybedenler arasında, 136 kişi sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları, 205 kişi endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar, 205 kişi dışsal yaralanma ve zehirlenme nedenleriyle, 518 kişi ise diğer hastalıklar nedeniyle öldü. Ayrıca, Sivas'ta 2023 yılında koronavirüs dolayısıyla 14 kişi hayatını kaybetti ve nedeni bilinmeyen ölümler ise 255 olarak kaydedildi.

Genel Durum

Sivas'ta 2023 yılında toplam 4 bin 518 kişi hayatını kaybederken, dolaşım sistemi hastalıkları en yaygın ölüm nedeni olarak belirlendi. Bu verilere göre, sağlık alanında önleyici tedbirlerin ve farkındalık çalışmalarının artırılması gerektiği görülmektedir.


GazeteSivas.com Okuyucusuna Not:

Bu haber Gazete Sivas için hazırlanmıştır ve tüm telif hakları saklıdır. "Sivas'ta 2023 Yılında 4.518 Kişi Hayatını Kaybetti: En Yaygın Ölüm Nedeni Dolaşım Sistemi Hastalıkları" haberimizde, TÜİK verilerine göre Sivas'ta ölüm oranları ve nedenleri hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Sivas ölüm istatistikleri ve sağlık verileri gibi konularda en güncel bilgileri sizlere sunmaya devam edeceğiz. GazeteSivas.com'u takip edin ve Sivas'ın en güncel ve doğru haberlerini öğrenmek için düzenli olarak ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstiridye Mantarı, Sivas Tarımına Yeni Bir Soluk Getiriyor

İstiridye Mantarı, Sivas Tarımına Yeni Bir Soluk Getiriyor