16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta 25 Yıldır Değirmenin Başında Kadın Gücü: Döndü Demiray'ın Azim Hikayesi

Sivas'ta 25 Yıldır Değirmenin Başında Kadın Gücü: Döndü Demiray'ın Azim Hikayesi

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde yaşayan Döndü Demiray, eşinin desteğiyle başladığı değirmencilik işinde 25 yılı aşkındır hizmet veriyor. İlçenin tek kadın değirmencisi olarak köylünün takdirini kazanan Demiray, değerli bir örnek teşkil ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta 25 Yıldır Değirmenin Başında Kadın Gücü: Döndü Demiray'ın Azim Hikayesi

Sivas’ın Altınyayla ilçesi Deliilyas Beldesi Yassıpınar Mahallesi'nde yaşayan Döndü Demiray, 25 yılı aşkındır değirmenin başında durarak ilçenin tek kadın değirmencisi unvanını taşıyor. Eşinin yoğun iş temposu nedeniyle değirmenin yönetimini üstlenen Demiray, çevresinden gelen tepkilere ve eleştirilere kulak asmadan işine dört elle sarıldı. İlk başlarda “Kadın ne bilir, bu iş kadın işi değil” gibi sözlerle karşılaşan Demiray, eşi ve azmi sayesinde bu önyargıları yıkarak köylünün güvenini ve takdirini kazandı.

Demiray, değirmen işine başladığı ilk günlerden bu yana kaliteyi ön planda tutarak, diğer değirmenlerden ayrılan lezzette bulgur ve un üretmeye özen gösterdi. Köylüler, Demiray’ın öğüttüğü bulgur ve unun lezzetini takdir ederek, onun sadık müşterileri haline geldi.

"Eşe Yardımcı Olmak Kötü Bir Şey Değil"

Döndü Demiray, kadınların da erkekler kadar çalışabileceğini ve ev ekonomisine katkı sağlayabileceğini göstererek, çevresine örnek oldu. Sabahlara kadar çalışarak bulgur öğüttüğü günleri anlatan Demiray, günümüzde işlerin biraz daha yavaşladığını belirtti. Artık değirmen işini oğluna devretmeyi planlayan Demiray, yılların getirdiği tecrübeyle işin püf noktalarını genç nesillere aktarmayı hedefliyor.

"Eşim Destek Oldu"

Eşinin desteğiyle bu işe başladığını ifade eden Döndü Demiray, "Eşimin işlerinin yoğun olmasından dolayı, eşim bana 'bu değirmeni sen çalıştır' dedi. İlk başta olmaz diye düşündüm ama sonra oldu. Değirmenin başına geçtim, önce bir yadırgadılar. 'Kadın ne bilir, bu kadın işimi' diyenler oldu ama eşim aldırmadı, destek oldu. Mutfak işlerimi hallettim, değirmene geldim. Diğer değirmenlerde kabuğu üstünde kalıyor ama ben özen gösteriyorum ve herkes memnun oluyor. Eskisi kadar iş yoğunluğum yok, sabahlara kadar uyumayıp bulgur öğütüyorduk. Şimdi kimse bulgur öğütmüyor. 40 liraya öğütüyorum. Herkes atılgan olsun, eşe yardımcı olmak, eve katkıda bulunmak kötü bir şey değil," dedi. Demiray, değirmeni oğluna devretmeye hazırlandığını da ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Karayolunda Depremzedelere 714 İş Yeri İçin Ön Talep Toplanacak

Sivas Karayolunda Depremzedelere 714 İş Yeri İçin Ön Talep Toplanacak