16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta Akıllı Ulaşım Sistemleri İçin Yeni Proje

Sivas'ta Akıllı Ulaşım Sistemleri İçin Yeni Proje

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin karayolu ulaşımında güvenliği artırmak ve enerji verimliliğini sağlamak amacıyla geliştirdiği bu projeyle, yolların akıllı ulaşım sistemleriyle donatılmasını hedefliyor. Proje, yol kullanıcılarının anlık olarak bilgilendirilmesi ve yol güvenliğinin artırılması gibi kritik fonksiyonları içeriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Akıllı Ulaşım Sistemleri İçin Yeni Proje

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi"nin imza törenine katıldı. Proje, Sivas dahil olmak üzere Türkiye genelinde akıllı ulaşım sistemlerinin yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Bu proje, karayolu altyapımızı akıllı ve otonom teknolojilerle donatarak hızlı ve güvenli yollar oluşturma hedefimizin önemli bir adımıdır. Sivas gibi pilot bölgelerde uygulanacak olan bu yazılım platformu, karayollarımızdaki seyahat güvenliğini ve verimliliği artıracak" dedi.

Proje kapsamında, Karayolları Genel Müdürlüğü, TÜRKSAT ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi'nin iş birliğiyle geliştirilen yazılım platformu, Sivas gibi çeşitli bölge müdürlüklerinde test edilecek ve daha sonra tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Peygamber Efendimize Yapılan Hakarete Diyarbakır'dan Tepki

Peygamber Efendimize Yapılan Hakarete Diyarbakır'dan Tepki