19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta Apartmanlar Arasında Ata Tohumlarını Yeşerten Çift

Sivas'ta Apartmanlar Arasında Ata Tohumlarını Yeşerten Çift

Sivas'ta yaşayan Adem Helvacıoğlu ve eşi Songül Helvacıoğlu, şehrin göbeğinde ata tohumlarını yaşatmaya devam ediyor. İthal tohumların yaygınlaştığı bir dönemde, çift geleneksel tarımı sürdürmek için çaba harcıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Apartmanlar Arasında Ata Tohumlarını Yeşerten Çift

Sivas’ta şehir merkezinde yaşayan Adem Helvacıoğlu ve eşi Songül Helvacıoğlu, apartmanların arasında dedelerinden miras kalan ata tohumlarını yaşatıyor. Şehirde yaygınlaşan ithal tohumlara rağmen, çift geleneksel tarım yöntemlerine sadık kalarak doğal tohumlarını her yıl yeniden ekiyor.

Adem Helvacıoğlu, "İthal tohumların verimi yüksek, ancak tek kullanımlık. Bizim ata tohumlarımız ise verimi az olsa da her yıl yeniden kullanılabilir" dedi. Çift, yaklaşık 35 yıldır domates, salatalık, fasulye ve kabak gibi ürünleri ata tohumlarıyla yetiştiriyor. Ancak artan kentleşme, ata tohumlarıyla yapılan tarımı giderek zorlaştırıyor.

Helvacıoğlu çifti, ata tohumlarının sürdürülebilir tarım için önemine dikkat çekerek, bu mirası gelecek nesillere aktarmak istiyor. Fakat şehirdeki apartmanlaşma ve genç neslin tarıma ilgisizliği, bu değerli tohumların geleceğini tehdit ediyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor Golcü Arayışında: Rey Manaj İçin Girişimler Sürüyor

Trabzonspor Golcü Arayışında: Rey Manaj İçin Girişimler Sürüyor