16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas’ta Gezici Göç Araçları Yollarda Boy Göstermeye Başladı

Sivas’ta Gezici Göç Araçları Yollarda Boy Göstermeye Başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından Sivas'a gönderilen Mobil Göç Noktası Aracı, düzensiz göçle mücadelede etkin bir rol oynayacak. Yabancıların kimlik tespiti daha kolay yapılacak ve hizmet verilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas’ta Gezici Göç Araçları Yollarda Boy Göstermeye Başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından Sivas'a gönderilen Mobil Göç Noktası Aracı, Tarihi Kent Meydanı'nda faaliyete geçti. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, mobil göç noktası aracını ziyaret ederek İl Göç İdaresi Müdürü Hamza Demir'den bilgi aldı.

Vali Şimşek Desteklerini İfade Etti

Vali Yılmaz Şimşek, mobil göç noktası aracının hizmete girmesiyle ilgili memnuniyetini dile getirerek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya teşekkürlerini iletti. Şimşek, düzensiz göçle mücadelede daha etkili bir yol izleneceğini belirtti.

Mobil Göç Noktası Aracının Görevi

Vali Şimşek, "Bu mobil göç aracı sayesinde kolluk kuvvetlerimiz, kimlik belgesi olmayan veya şüpheli durumda olan göçmenleri tespit ederek bu araca yönlendirecekler. Göç İdaresi personeli, biyometrik parmak izi analizi yapacak ve düzensiz göçmenleri belirleyip gerekli işlemlere başlayacak" açıklamasında bulundu.

Deport İşlemleri Nasıl Gerçekleşecek?

Vali Şimşek, mobil göç noktası aracının tespit ettiği düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevk edileceğini ve ardından ülkelerine iade edileceğini söyledi. Bu sayede yasa dışı yollarla ülkeye giren veya vizesi süresi dolmuş olan göçmenlerin hızlı bir şekilde işlemleri başlatılacak.

Vali Şimşek'ten Destek Açıklaması

Vali Yılmaz Şimşek, mobil göç noktası aracının Sivas'a kazandırılmasının ardından düzensiz göçle mücadelenin daha etkin bir şekilde sürdürüleceğini belirtti. Şehirde yaşayan göçmenlerin hakları da korunarak yasal süreçlerin hızlandırılacağını vurguladı.

Önemli Bir Adım

Bu gelişmeyle birlikte Sivas, göçmenlerle ilgili denetim ve kontrollerde daha etkin bir rol üstlenecek. Mobil göç noktası aracı, şehirdeki düzensiz göçle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Çilek Yetiştiriciliği Desteklenerek Üretim Kapasitesi Artırılacak

Sivas'ta Çilek Yetiştiriciliği Desteklenerek Üretim Kapasitesi Artırılacak