16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas’ta Müjgân Üçer’in Adını Taşıyan Mahalle Parkı Hizmete Açıldı

Sivas’ta Müjgân Üçer’in Adını Taşıyan Mahalle Parkı Hizmete Açıldı

Sivas Belediyesi, Kılavuz Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve eğitimci Müjgân Üçer’in adını taşıyan parkı törenle hizmete açtı. Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, şehrin kültürüne katkı sunan isimleri yaşatmaya yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Açılışa BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Vali Yardımcısı İhsan Maskar da katıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas’ta Müjgân Üçer’in Adını Taşıyan Mahalle Parkı Hizmete Açıldı

Sivas Belediyesi tarafından Kılavuz Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve eğitimci, halkbilim araştırmacısı, yazar ve eczacı Müjgân Üçer’in adını taşıyan mahalle parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vali Yardımcısı İhsan Maskar, parkın isim sahibi Müjgân Üçer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Uzun, "Yıllardır şehrimizin kimliğini, kültürünü, medeniyetini geleceğe taşımış olan Müjgân Üçer hanımefendiye duyduğumuz vefanın bir nişanesi olarak açılışını yaptığımız bu güzel parkımızın mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Uzun, şehrin kültürüne katkı sunmuş isimleri yaşatmak istediklerini belirterek, parka isim verirken bu kişilerin katkılarını göz önünde bulunduracaklarını ifade etti.

Başkan Uzun ayrıca, yaklaşık 4 bin metrekarelik alana sahip olan parkta 2 kamelya, oyun alanı, çim alanı ve yürüyüş alanının bulunduğunu ve şehri daha yeşil bir hale getirme hedefleri olduğunu dile getirdi. Parkın açılışında ayrıca Şeyh Şamil Mahallesi ve Tuzlugöl Mahallesi’nde yapılan diğer parkların isimlendirilmesine de değinildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Ulaş'ta Otomobil Dereye Devrildi: Sürücü Hayatını Kaybetti

Sivas Ulaş'ta Otomobil Dereye Devrildi: Sürücü Hayatını Kaybetti