21 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta Pusat-Özen Barajı'ndaki Kuraklık, Eski Pusat Köyü'nü Yeniden Gün Yüzüne Çıkardı

Sivas'ta Pusat-Özen Barajı'ndaki Kuraklık, Eski Pusat Köyü'nü Yeniden Gün Yüzüne Çıkardı

Hafik ilçesine bağlı Pusat-Özen Barajı'nda yaşanan kuraklık nedeniyle sular çekildi, 20 yıl önce sular altında kalan eski Pusat köyü yeniden ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Pusat-Özen Barajı'ndaki Kuraklık, Eski Pusat Köyü'nü Yeniden Gün Yüzüne Çıkardı

Sivas'ın Hafik ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve hem tarımsal sulama hem de içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılan Pusat-Özen Barajı'nda, yağışların yetersiz olması ve kuraklık nedeniyle su seviyesinde gözle görülür bir çekilme yaşandı. Bu durum, yaklaşık 20 yıl önce sular altında kalan eski Pusat köyünü yeniden gün yüzüne çıkardı.

2004 yılında barajın su seviyesinin en yüksek seviyeye ulaşmasıyla tamamen su altında kalan köyün cami minaresi, o dönemde yalnızca alem kısmıyla görünürken, şimdi ise caminin tamamı ortaya çıktı. Barajın dolu olduğu yıllarla karşılaştırıldığında, şimdiki hali görenleri hayrete düşürüyor.

Köy sakinlerinden Gazi Ünal, barajın suyunun bu kadar çekildiğini ilk kez gördüğünü belirterek, "Kuraklıktan dolayı barajın suyu oldukça çekildi. Bu baraj hem sulama hem de Sivas'ın içme suyu için kullanılıyor. İlk defa böyle gördük. Köyün neredeyse yarısı gün yüzüne çıktı. Böyle giderse köyün tamamı ortaya çıkacak. Suyu israf etmeyelim, bir damla su bile çok değerli," ifadelerini kullandı.

Bir diğer köy sakini Nihat Cörüt ise, "Eski köy ortaya çıktı. Kuraklık böyle devam ederse eski köye yerleşiriz. Bu sene burada fazla yağış olmadı, sular oldukça çekildi. Bizim ev caminin karşısındaydı, sular çekilince meydana çıktı," diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ın Coğrafi İşaretli Ürünü Sivas Pastırması Üretim Yerleri Denetlendi

Sivas'ın Coğrafi İşaretli Ürünü Sivas Pastırması Üretim Yerleri Denetlendi