16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas’ta Şehit Gazeteci Adem Yavuz, Vefatının 50. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Sivas’ta Şehit Gazeteci Adem Yavuz, Vefatının 50. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşen gazeteci Adem Yavuz, vefatının 50. yılında Sivas'ın Hafik ilçesindeki mezarı başında anıldı. Sevenleri Yavuz’u unutmadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas’ta Şehit Gazeteci Adem Yavuz, Vefatının 50. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Rumlar tarafından alıkonulup şehit edilen Gazeteci Adem Yavuz, vefatının 50. yılında Sivas'taki mezarı başında anıldı. Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Çınarlı köyünde 1943 yılında doğan Adem Yavuz, ilkokul eğitimini köyünde tamamladıktan sonra ortaokul ve liseyi İstanbul’da, üniversiteyi ise Ankara Üniversitesi’nde tamamladı. Gazetecilik kariyerine adım atan Yavuz, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na savaş muhabiri olarak katıldı. Rumlar tarafından esir edilip gözleri bağlı şekilde vurulan Yavuz, 26 Ağustos 1974'te Adana Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kıbrıs Barış Harekatı’nın tek gazeteci şehidi olarak tarihe geçen Yavuz, büyüdüğü Çınarlı köyünde defnedildi ve kabri daha sonra anıt mezara dönüştürüldü. Yavuz, ölümünün 50. yılında akrabaları ve sevenleri tarafından anıldı.

Adem Yavuz’un yeğeni Aydın Yavuz, amcasının her yıl anılmasını istediğini belirterek, "Amcam vatanını, milletini, bayrağını seven biriydi. Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düştü. Mezarı başında elimizden geldiğince anısını yaşatmaya çalışıyoruz," dedi. Diğer yeğeni Fatma Umar ise, "Amcam şehit olduğunda 16-17 yaşındaydım. Amcam gelirdi, bizimle kendi evladı gibi ilgilenirdi. Amcamın bir türlü unutamıyorum," ifadelerini kullandı. Adem Yavuz’un yengesi Hatice Yavuz ise, "Adem, Kıbrıs’a giderken bize söylemedi. Onu çok seviyorduk, hepimiz çok üzüldük. Hala kalbimizde," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Ahmet Ayık Beynine Pıhtı Atması Sonucu Hastaneye Kaldırıldı

Sivas'ta Ahmet Ayık Beynine Pıhtı Atması Sonucu Hastaneye Kaldırıldı