15 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta SMA Hastası Ali Osman Demir, Yüksek Gelir Sebebiyle Bakım Merkezlerine Kabul Edilmiyor

Sivas'ta SMA Hastası Ali Osman Demir, Yüksek Gelir Sebebiyle Bakım Merkezlerine Kabul Edilmiyor

Sivas'ta yalnız yaşayan ve SMA hastalığı nedeniyle tamamen engelli olan 62 yaşındaki Ali Osman Demir, yüksek gelir seviyesinden dolayı devlet destekli huzurevi ve engelli bakım merkezlerine kabul edilmediğini belirterek mağduriyet yaşadığını ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta SMA Hastası Ali Osman Demir, Yüksek Gelir Sebebiyle Bakım Merkezlerine Kabul Edilmiyor

SİVAS'ta yalnız yaşayan SMA hastası ve yüzde 100 engelli Ali Osman Demir (62), gelirinin 29 bin TL olması nedeniyle devlet destekli huzurevi ve engelli bakım merkezlerine kabul edilmediğini belirterek mağduriyet yaşadığını söyledi. Demir, "Ölümü bekliyorum. Ellerimi, ayaklarımı kullanamıyorum. Beni bir yere yerleştirsinler. Başka bir şey istemiyorum. Günlük hayatımda hiçbir şey yapamıyorum. Bir bardak suyumu alıp içemiyorum. Gelirim 29 bin lira olduğu için 11 bin lirayı geçiyormuş ve bu yüzden kabul edilmiyorum. Özel bakım merkezleri de 50 bin lira tutuyor. Bunu da ödeyecek gücüm yoktur" dedi.

Alibaba Mahallesi'nde yalnız yaşayan emekli Ali Osman Demir’e, 2009 yılında SMA hastalığı teşhisi konuldu. Demir’in annesi Mahi Demir 2018 yılında, babası Mehmet Demir ise geçen yıl hayatını kaybetti. Zamanla yürüyemeyen Demir, tekerlekli sandalyede yaşamını babasından kalan evde tek başına sürdürmeye başladı, ellerini de kullanamaz hale geldi. Yüzde 100 engelli olan ve hiç evlenmeyen Ali Osman Demir, engelli ve normal bakım merkezlerine başvurdu. Gelirinin 29 bin TL olması ve bakım merkezlerinin 'aylık 11 bin TL gelir' şartı sunduğu Demir, bakım merkezlerine kabul edilmedi. Özel bakım merkezlerine de başvuran Demir, aylık ücretini karşılayacak durumu olmadığı için vazgeçti. Evinde tek başına kalan Demir, günlük kişisel bakım ve ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Devlet Beni Bir Yere Yerleştirsin'

Bakıma muhtaç kaldığını belirterek kendisinin bir bakımevine yerleştirilmesini isteyen Demir, "Ben büfecilik yapıyordum. 15 yıl önce bana SMA hastalığı teşhisi konuldu. Şimdi de tamamen ellerim, ayaklarım durdu. Bakıma muhtaç kaldım. Bakım evleri beni şu anda maaşım yüksek diye kabul etmiyor. Günlük hayatı...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor'un Genç Yıldızı Jan Bieganski'den Özel Açıklamalar

Sivasspor'un Genç Yıldızı Jan Bieganski'den Özel Açıklamalar