16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas’ta Tarih Aksı Projesi: Ulu Cami ve Gök Medrese Bütünleşiyor

Sivas’ta Tarih Aksı Projesi: Ulu Cami ve Gök Medrese Bütünleşiyor

Sivas’ta Ulu Cami ve Gök Medrese’yi bütünleştirerek bir tarih aksı oluşturulacak. Proje kapsamında 300 binin üzerinde tarihi obje gün yüzüne çıkarıldı ve bin yıllık yapılar turizme kazandırılacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas’ta Tarih Aksı Projesi: Ulu Cami ve Gök Medrese Bütünleşiyor

Sivas’ta Tarihi Ulu Cami ve Gök Medrese’yi bütünleştirerek bir tarih aksı oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında, Plan Proje Müdürlüğü tarafından vatandaşların beğenisine sunulacak bir lansman alanı hazırlanıyor. Anıtlar Kurulu ve Müze Müdürlüğü ile koordineli yürütülen kazı çalışmaları sonucunda şu ana kadar 300 binden fazla tarihi obje gün yüzüne çıkarıldı.

Proje kapsamında alan içerisinde bulunan ve koruma altına alınan bin yıllık buğday silosu, tandırlar ve kral mezarları ziyarete açılarak turizme kazandırılacak. 100 binadan oluşan projede, her yapıya farklı işlevler yüklenerek kafeterya, çocuk oyun alanları, kütüphane, arastalar, el sanatları merkezleri ve butik oteller yer alacak. Anıtlar Kurulu onayının ardından beton yapı blokları ve peyzaj çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

42 bin metrekarelik alanda güvenlik açısından ışıklandırma çalışmaları sürdürülürken, yakın zamanda güvenlik kameraları da devreye alınacak. Ayrıca, Belediye öncülüğünde şehirdeki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla Kale Projesi için bir çalıştay düzenlenmesi planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Ulaş’ta Sel Felaketi: Dere Taştı, 20 Evi Su Bastı

Sivas Ulaş’ta Sel Felaketi: Dere Taştı, 20 Evi Su Bastı