16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 24 Yaralı

Sivas'ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 24 Yaralı

Sivas-Erzincan kara yolunda meydana gelen otobüs kazasında 24 yolcu yaralandı. Otobüs sürücüsü Cafer Kılıç, yolcuların hayatını kurtarmak için şarampole inmek zorunda kaldığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 24 Yaralı

Dün akşam saat 22.30 sıralarında Sivas-Erzincan kara yolu Çukuryurt mevkisinde, C.K. (65) yönetimindeki 02 KD 571 plakalı yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu yaralanan kişi sayısı 24'e yükseldi. Yaralıların İmranlı İlçe Hastanesine kaldırıldığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kazanın sürücünün sollama yaparken aracın kontrolünü kaybetmesi sonucu meydana geldiği belirtildi. Otobüs, Yeşil Erciş firmasına ait olup, Ankara’dan Van’ın Erciş istikametine gitmekteydi.

Otobüs Şoföründen Açıklama:

Kaza sonrası konuşan otobüs sürücüsü Cafer Kılıç, yolcuların ve kendi canını kurtarmak için otobüsü şarampole yatırmak zorunda kaldığını ifade etti. Kılıç, "Yol çalışmasından dolayı yol tek yönlü olarak araç trafiğine açıktı. Keskin virajda karşımdan gelen bir otobüs sollamaya çıktı. Kafa kafaya gelmemek için aracı şarampole attım. Yolcuların ve kendi canımı kurtarmak için mecbur kalarak bu kazayı yaptım. Şükür ki ölen olmadı. Kazaya sebep olan otobüs durmayarak yoluna devam etti. Yetkililere şikayette bulunduk ve o sürücünün bulunmasını istiyoruz" dedi.

Olay yerine İmranlı Arama Kurtarma Ekibi (İMAYKUT) ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı yolcuların tedavileri devam ederken, kazaya sebep olan diğer otobüsün sürücüsünün bulunması için çalışmalar sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Kongresi: Ulusal Mücadelenin Dönüm Noktası ve Mustafa Kemal'in Liderliği

Sivas Kongresi: Ulusal Mücadelenin Dönüm Noktası ve Mustafa Kemal'in Liderliği