16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Şizofreni hastalarının katıldığı konser büyük beğeni topladı

Şizofreni hastalarının katıldığı konser büyük beğeni topladı

Sivas'ta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören şizofreni hastaları tarafından düzenlenen konser, duygusal anlara ve renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Hastaların müzikle tedavi sürecindeki ilerlemeleri gözleri yaşarttı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Şizofreni hastalarının katıldığı konser büyük beğeni topladı

Sivas Numune Hastanesine bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören şizofreni hastaları, 24 Mayıs'ta şizofreni hastalığına farkındalık gününde etkinlik düzenledi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde Numune Hastanesi Başhekimi Mehmet Fidan, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları, hastalar ve aileler bir araya geldi.

Etkinlikte Fidan'ın Açıklamaları

Numune Hastanesi Başhekimi Mehmet Fidan, etkinliğin şizofreni hastaları için önemli olduğunu vurgulayarak, "Şizofreni de ruhsal bir hastalıktır. Toplum ruh sağlığı merkezimiz, hastaların tedavileri ve destekleri için önemli bir rol üstlenmektedir. Bugün düzenlediğimiz etkinlikle hastalarımıza destek olmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin Hizmetleri

Fidan, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin hastaneye bağlı olarak hizmet verdiğini belirterek, "Merkezimizde önceden tedavi alan hastalarımızın takipleri, ilaçları, psikolojik destekleri ve sosyal destek imkanları sağlanmaktadır. Hastalarımız tedavilerini alırken aynı zamanda topluma kazandırılmaktadır. Sergide sergilenen ürünler tamamen hastalarımızın emeğiyle oluşturulmuştur." şeklinde açıklama yaptı.

Hastalığın Toplumdaki Yeri

Fidan, şizofreninin bir ruhsal hastalık olduğunu vurgulayarak, "Şizofreni, diğer hastalıklar gibi bir sağlık sorunudur. Ancak toplumda maalesef dışlanabilen bir hastalıktır. Bu durum hastalarımız ve aileleri için zorlu bir süreç olabilmektedir." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sadece 5 dönüm arazide başlayan çiftçi, siparişlerin artmasıyla başa çıkamıyor

Sadece 5 dönüm arazide başlayan çiftçi, siparişlerin artmasıyla başa çıkamıyor