16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri SOSAD Başkanı Timuçin: "4 Eylül Ruhuyla Ekonomik Bağımsızlığa Katkı Sağlıyoruz"

SOSAD Başkanı Timuçin: "4 Eylül Ruhuyla Ekonomik Bağımsızlığa Katkı Sağlıyoruz"

SOSAD Başkanı İsmail Timuçin, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk'ün ekonomik bağımsızlığın önemine vurgu yaptığı İzmir İktisat Kongresi konuşmasına atıfta bulunarak, sanayileşmenin ülke için taşıdığı kritik önemi dile getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
SOSAD Başkanı Timuçin: "4 Eylül Ruhuyla Ekonomik Bağımsızlığa Katkı Sağlıyoruz"

Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği (SOSAD) Başkanı İsmail Timuçin, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlığın gerekliliğine dikkat çektiği İzmir İktisat Kongresi konuşmasına vurgu yaptı. Timuçin, Atatürk'ün sözlerinden yola çıkarak, sanayileşmenin ülkenin geleceği ve bağımsızlığı için ne denli önemli olduğunun altını çizdi.

"Ekonomik Bağımsızlık Olmadan Tam Bağımsızlık Olamaz"

Timuçin, Atatürk'ün Şubat 1923'te İzmir İktisat Kongresi'nde yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, "Mustafa Kemal Paşa, henüz Cumhuriyet ilan edilmeden önce, 'Yeni Türkiye'mizi layık olduğumuz düzeye eriştirebilmemiz için mutlaka ekonomimize birinci derecede önem vermek zorundayız. Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmamışlarsa, meydana gelen zaferler devamlı olamaz' demiştir. Bu ifadeler, büyük önderin tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlığın zaruretine dikkat çektiğini gösteriyor," dedi. Timuçin, Atatürk'ün Cumhuriyetin ilanından hemen sonra Sivas'ta kurulmasını istediği Cer Atölyesi'ni ziyaret ederek sanayileşmeye verdiği önemi bizzat gösterdiğini de belirtti.

4 Eylül Ruhu ile Ülke Ekonomisine Değer Katma Gayreti

Timuçin, 4 Eylül ruhuyla hareket ederek Sivas'ın ve ülkenin ekonomisine katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. "Dünyadaki gelişmeler, güçlü ekonomiye ve sanayiye sahip ülkelerin diğer ülkeler karşısında ne kadar üstünlük sağladığını gösteriyor. Bizler de Anadolu'nun ortasında Cumhuriyet şehri Sivas'ta, karşılaşılan zorluklara rağmen 4 Eylül ruhuna yakışır bir vatanseverlikle şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine değer katmaya, daha ileriye taşımaya, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın gayreti içindeyiz. Üretim yapmanın kutsiyetine inanan insanlar olarak, bağımsızlığımızı ekonomik bağımsızlıkla taçlandırmak en büyük sorumluluğumuzdur," ifadelerini kullandı.

Atatürk'e Minnettarlık: "Ruhları Şad Olsun"

Timuçin, açıklamasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına minnettar olduklarını dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve tüm dava arkadaşlarına minnettarız, ruhları şad olsun. Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 105. yılı kutlu olsun," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta 1915'te Zehirlenerek Şehit Edilen 40 Asker Dualarla Anıldı

Sivas'ta 1915'te Zehirlenerek Şehit Edilen 40 Asker Dualarla Anıldı