18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Sivas Haberleri Tarım Kredi, Sivas’ta Üretim ve Depolama Kapasitesini Artırıyor

Tarım Kredi, Sivas’ta Üretim ve Depolama Kapasitesini Artırıyor

Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Sivas Teknik Tarım Hayvancılık AŞ'yi (SİVTAŞ) ziyaret ederek, üretim ve depolama kapasitesinin artırılacağını açıkladı. Tesisin depolama kapasitesi 3 yeni silo yatırımı ile artırılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Tarım Kredi, Sivas’ta Üretim ve Depolama Kapasitesini Artırıyor

Sivas’ta SİVTAŞ ile Tarım Kredi Üretim ve Depolama Kapasitesini Artırıyor

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Hüseyin Aydın, hem üretici hem tüketicinin faydası için çalıştıklarını belirterek, kurumun üretim ve depolama kapasitesini artıracaklarını söyledi. Aydın, Tarım Kredi Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Darımla ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sivas Teknik Tarım Hayvancılık AŞ'yi (SİVTAŞ) ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

SİVTAŞ Yatırımları ve Gelecek Planları

Genel Müdür Hüseyin Aydın, Sivas'ın tarım ve hayvancılıkta önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak, burada 6 bin ton kapasiteli 3 yeni silo yatırımı yapacaklarını ve tesisin depolama kapasitesini artıracaklarını belirtti. Ayrıca, tesisin günlük 22 ton olan süt işleme kapasitesini yeni yatırımlarla günlük 40 tona çıkaracaklarını açıkladı.

"Biz hem yem hem süt konusunda Türkiye'de iddialı gruplardan biriyiz. Şirket halen SİVTAŞ adıyla devam ediyor. Gerekli prosedürlerin ardından buradaki Tarım Kredi Süt, Denizli'deki süt şirketimizin bir şubesi olacak. Yem fabrikası da bizim şirketimizin Sivas şubesi olacak."

Tarım ve Hayvancılıkta Ekosistem

Aydın, Tarım Kredi'nin Türkiye'deki tarım ve hayvancılık ekosisteminde önemli bir rol oynadığını belirterek, kurumun üretici ve tüketici arasındaki dengeyi sağlama görevini üstlendiğini vurguladı.

"Hem üreticiyi hem de tüketiciyi regüle etme görevi yapıyoruz, bu yönüyle Türkiye'deki tek kuruluşuz. Daha ekonomik, kaliteli, nitelikli ve güvenilir ticarete vesile olmaya çalışıyoruz."

Ekonomik Üretim ve İstihdam

Aydın, Tarım Kredi'nin Afyonkarahisar'daki Oruçoğlu Yağ Fabrikasını bünyesine kattığını ve bunun daha maliyetli uygun üretime katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca, fabrikanın devralınmasıyla önemli istihdam imkanları sağlandığını belirtti.

Ziyaretler ve Teşekkürler

SİVTAŞ ziyaretinin ardından yönetim kurulu üyeleriyle Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Adem Uzun'u ziyaret eden Aydın, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Darımla ve diğer yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sivas Bölge Birliğini de ziyaret ederek personele başarılar diledi.

Daha fazla bilgi için Tarım Kredi'nin resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.


GazeteSivas.com Okuyucusuna Not:

Bu haber Gazete Sivas için hazırlanmıştır ve tüm telif hakları saklıdır. Tarım Kredi Kooperatifleri'nin üretim ve depolama kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaları ve SİVTAŞ ziyareti hakkında en güncel bilgileri sunmaya devam edeceğiz. GazeteSivas.com'u takip edin ve Sivas'ın en güncel ve doğru haberlerini öğrenmek için düzenli olarak ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor'un Orta Saha Oyuncusu Hakan Arslan, Kulüpten Ayrıldığını Duyurdu

Sivasspor'un Orta Saha Oyuncusu Hakan Arslan, Kulüpten Ayrıldığını Duyurdu