16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Ulaş Karasu'dan Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Özel Mesaj

Ulaş Karasu'dan Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Özel Mesaj

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümünü kutlayarak, kongrenin Sivas'ın onuru ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli olduğunu vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ulaş Karasu'dan Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Özel Mesaj

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas Kongresi'ni "Bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararların verildiği yer" olarak nitelediğini hatırlatan Karasu, Sivas'ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü vurguladı.

Karasu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tarih boyunca coğrafi konumu ve stratejik önemiyle askeri, ticari ve idari bir merkez olan güzel şehrimiz Sivas, işgalden zafere, zaferden Cumhuriyet'e çok önemli görevler üstlenmiştir. Kurtuluş destanımızın yol haritası, tam 105 yıl önce bu topraklardan çizilmiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bir öngörüyle 'emin şehir' olarak nitelediği Sivas, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin yönetim merkezi olmuştur."

"Sivas'ın Onuru ve Şeref Madalyası"

Sivas Kongresi'nin, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturduğunu belirten Karasu, "Sivas Kongresi; Sivas'ın onuru, biz Sivaslıların ömrü boyunca gururla taşıyacağı bir şeref madalyasıdır" dedi. Karasu, Sivas Kongresi'nin milli iradenin temsil edildiği en önemli adımlardan biri olduğunu ifade etti.

Karasu, açıklamasında ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nın da Sivas'ta başlayacağını duyurarak, "Bizler de bugün attığımız her adımı, Sivas Kongresi'nde alınan kararlara bağlılık bilinciyle atıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Ulu Önderimiz'in gösterdiği muasır medeniyet hedefinden ayrılmadan, aklın ve bilimin öncülüğünde çalışıyor, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak için kararlılıkla geleceğe yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ulaş Karasu, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünü kutlayarak, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitleri rahmetle andı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Uzun'dan 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Mesaj

Başkan Uzun'dan 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Mesaj