16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Devlet Korumasındaki Çocuklardan Atlı Okçulukta Büyük Başarı

Devlet Korumasındaki Çocuklardan Atlı Okçulukta Büyük Başarı

Erzurum Atatürk Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan 3 çocuk, Sivas'ta düzenlenen Atlı Okçuluk Şampiyonası Elemeleri'nde büyük başarı elde etti. Detaylar için haberi okuyun.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Devlet Korumasındaki Çocuklardan Atlı Okçulukta Büyük Başarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Erzurum Atatürk Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan 3 çocuk, ilk kez katıldıkları 'Atlı Okçuluk Şampiyonası Elemeleri'nde büyük bir başarı elde etti. Çocukların antrenörü Ayşe Melek Okuyucu Yörenç, "Sivas'ta devlet koruması altında olan 3 çocuğumuz, mucizeyi gerçekleştirdi. Elemelere 8 ay gibi kısa sürede hazırlanan çocuklarımız, 2 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük ve 1 altıncılık elde ederek büyük başarıya imza atmıştır," dedi.

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu tarafından 26-28 Temmuz tarihlerinde Sivas'ta düzenlenen 2024 yılı 'Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Bölge Elemeleri Müsabakaları'na 44 sporcu katıldı. Erzurum'u temsilen katılan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübü'nün 3 erkek öğrencisi, yaşları 15 ile 18 arasında değişen çocuklar, sınıf öğretmeni ve uluslararası bir şampiyon olan Ayşe Melek Okuyucu Yörenç tarafından hazırlandı.

Antrenör Yörenç'in Açıklamaları

Ayşe Melek Okuyucu Yörenç, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir proje sonucunda, Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursla birlikte 8 ay önce başkanlığını yaptığı Kızılelma Geleneksel Sporlar ve Atlı Okçuluk Kulübü'ne çocukları alarak eğitmeye başladı. Kar, soğuk, çamur, yağmur demeden her gün 5 saat antrenman yaptıklarını belirten Yörenç, bu emeklerin gelen başarı ile taçlandığını ifade etti.

Yörenç, "Sivas'ta çocuklarımız büyük bir başarıya imza atmıştır. Sekiz ay gibi kısa sürede ok atmayı ve at binmeyi öğrenip, dörtnala giden atın üzerinde hedefleri vurmak için uzun yıllar bu sporu yapmak gerek. Ama onlar bunu 1 yıl olmadan gerçekleştirdi," dedi. Şampiyonada tabla bendi, kabak bendi ve genel klasman dallarında yarışların yapıldığını belirten Yörenç, çocukların 2 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük ve 1 altıncılık elde ettiğini söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Hazırlık

Ayşe Melek Okuyucu Yörenç, çocuklarla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüp 30 Ağustos'ta yine Sivas'ta düzenlenecek olan 2'nci eleme maçlarına hazırlandıklarını belirtti. "30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yeni bir zaferle şehrimize döneceğimize inanıyorum. Çocuklarımız kendilerine güvenenlerin yüzünü kara çıkarmadı," dedi.

Çocukların Mutluluğu

İlk zamanlar korkarak bindikleri atın üzerinde şimdi ise kuş gibi uçup hedefleri 12'den vuran çocuklar, elde ettikleri başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Erzurum'dan katılan ve devlet koruması altındaki çocukların bu büyük başarısı, hem ailelerine hem de onlara destek olanlara büyük gurur yaşattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivaslı Muhtar, Bozkırı Lavanta Bahçesine Dönüştürdü ve Ücretsiz Ziyarete Açtı

Sivaslı Muhtar, Bozkırı Lavanta Bahçesine Dönüştürdü ve Ücretsiz Ziyarete Açtı