19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Ali Gürbüz Oldu

Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Ali Gürbüz Oldu

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde düzenlenen 13. Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri'nde 500'e yakın pehlivan mücadele etti. Başpehlivanlığı Ali Gürbüz kazandı. Detaylar için haberi okuyun.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Ali Gürbüz Oldu

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde düzenlenen 13. Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri, kıyasıya rekabete sahne oldu. 500'e yakın pehlivanın boy gösterdiği er meydanında başpehlivanlık kazananı Ali Gürbüz oldu.

  1. Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri'ne Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Beyağaç Belediye Başkanı Sezai Pütün, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık ve diğer davetliler ile güreş severler katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Beyağaç Belediyesi işbirliğinde düzenlenen organizasyonda nefes kesen mücadeleler yaşandı. Kıran kırana müsabakaların finalinde Menderes Saltık'ı mağlup eden Ali Gürbüz, altın madalyayı almaya hak kazandı. 3'üncülüğü ise Ali İhsan Batmaz ve Yalçın Üncül paylaştı.

Beyağaç Belediye Başkanı Sezai Pütün'ün Açıklamaları

Beyağaç Belediye Başkanı Sezai Pütün, güreşlere ve pehlivanlara desteklerinin devam edeceğini belirterek, "Bu sene 13. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri'ni gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktayız. Yaklaşık 500 pehlivanımız Güreş Federasyonu'na kaydını yaptırmış. Bu da bizlere büyük gurur yaşatmakta. Ata sporumuz yağlı güreşlere verdikleri desteklerle ve katılımlarıyla onurlandıran sporcularımıza da çok teşekkür ederiz," dedi.

Yoğun İlgi ve Misafirler

Başkan Pütün, güreşlere yoğun ilgi olduğunu ve tüm misafirleri eksiksiz ağırlamaya çalıştıklarını ifade etti. "Balıkesir, Manisa, Çanakkale, Antalya ve Sivas'tan gelen misafirlerimiz var. Parti Genel Başkan Yardımcımız burada, milletvekillerimiz burada. Bizleri burada yalnız bırakmadılar, teşekkür ederim," dedi.

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık'ın Yorumları

Aslen Beyağaçlı olan Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Hüseyin Çokal'ın yakın akrabası olduğunu belirtti. Başkan Tatık, "Çocuklarımız, gençlerimiz sporla uğraştığı zaman kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar. Bütün gençlerimiz spora yönelmeli. Bizler de belediye başkanları olarak sporu ve sporcuyu desteklemeliyiz," dedi.

Başpehlivan Ali Gürbüz'ün Açıklamaları

Finalde Menderes Saltık'ı mağlup ederek şampiyon olan Ali Gürbüz, "Beyağaç halkı çok içten ve samimi. Bugün burada onlara güzel güreşler izlettireceğiz. Bugün bu güzel etkinlikle Beyağaç halkına ve tüm güreş severlere güzel mücadeleler izleyecekler," ifadelerini kullandı.

  1. Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri, güreş severler için unutulmaz anlar yaşattı ve geleneksel sporun önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Asu Kaya Genel Başkan Seçildi

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Asu Kaya Genel Başkan Seçildi