16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Rıza Çalımbay: "Beşiktaş'ta Hayal Ettiğim Her Şeyi Gerçekleştirdim"

Rıza Çalımbay: "Beşiktaş'ta Hayal Ettiğim Her Şeyi Gerçekleştirdim"

Beşiktaş'ta futbolculuk kariyerinde hayal ettiği her şeyi gerçekleştiren ve teknik direktörlük kariyerinde de istikrarını sürdüren Rıza Çalımbay, Beşiktaş'tan ayrılışı ve kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar için haberi okuyun.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Rıza Çalımbay: "Beşiktaş'ta Hayal Ettiğim Her Şeyi Gerçekleştirdim"

Beşiktaş'ın efsanevi futbolcusu ve deneyimli teknik direktör Rıza Çalımbay, kariyeri ve Beşiktaş'tan ayrılışı hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Çalımbay, Beşiktaş'ta hayal ettiği her şeyi gerçekleştirdiğini ve istikrarlı bir futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlükte de aynı başarıyı sürdürdüğünü belirtti.

"Beşiktaş'ta Hayal Ettiğim Her Şeyi Gerçekleştirdim"

Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ta geçirdiği 20 yıllık futbolculuk kariyerinde 6 şampiyonluk yaşadığını, birçok kupa kazandığını ve takım kaptanlığı yaptığını söyledi. Çalımbay, "Her şeyden önce ben işimi çok seviyorum. Futbolcuyken de istikrarlı bir şekilde gittim. Sadece Beşiktaş'ta oynadım. Başka bir takıma gitmedim. Orada 20 sene futbol oynadım. 6 tane şampiyonluk gördüm, bir sürü kupalar kazandım, takım kaptanlığı yaptım. Gerçekten mükemmel geçti. Beşiktaş'ta hayal ettiğim her şeyi gerçekleştirdim," dedi.

"Futbolda Nasıl İstikrarlı Gittiysem Teknik Direktörlükte de Öyle Gidiyorum"

Futbolculuk kariyerindeki istikrarı teknik direktörlük kariyerinde de sürdürdüğünü belirten Çalımbay, "Ben isteseydim Beşiktaş'tan sonra başka bir takıma gidebilirdim. Mustafa Denizli hoca ile milli takıma başladım. 4 yıl milli takımda çalıştım. İlk 8'de bitirdik. İngiltere'ye gidip dili öğrenmek ve takımları incelemek için zaman geçirdim. Türkiye'ye döndükten sonra Daum'un yardımcısı olarak Beşiktaş'a geldim. Süper Lig'deki ilk takımım Göztepe'ydi. Daha sonra düşme potasındaki Denizlispor'a gittik ve takımı kurtardık. Avrupa'da güzel işler yaptık. Futbolda nasıl istikrarlı gittiysem teknik direktörlükte de öyle gidiyorum," şeklinde konuştu.

"Hiçbir Takıma Yok Demedim"

Birçok takımda kısıtlı bütçe ile çalışması hakkında da konuşan Çalımbay, "Ben hiçbir takıma yok demedim. Gittiğim hiçbir takımı da düşürmedim. Her yerden beyaz sayfa bırakarak ayrıldık. Biz işimizi temiz yapıyoruz. Son olarak 2 puanı olan Antalyaspor'u aldım ve 5'inci bitirdik. Trabzon'da da alt sıralardayken 5'inci bitirdik. Anadolu'da belli bir bütçe ile çalışmak zorundasınız. Sivasspor'da üst üste Avrupa'ya gittik, Türkiye Kupası'nı kazandık," dedi.

"Denizlispor'daki Başarılarım Şampiyonluğa Değer"

Denizlispor'u çalıştırdığı dönemde Avrupa'da yaşadıkları başarıları anlatan Çalımbay, "Lyon'u yenip tarih yazdık. Denizlispor açısından bu büyük bir başarıydı. Sivas'ta yaptıklarımla inanılmaz şekilde mutlu oldum," ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş Benim İçin Bambaşka"

Beşiktaş'ın kendisi için bambaşka bir anlam ifade ettiğini belirten Çalımbay, "Ben 17 yaşında A takıma çıktım. Beşiktaş'ın forması bana çok kutsal geliyor. Beşiktaş'ta hayal ettiğim her şeyi gerçekleştirdim. Kimseye kırgınlığım yok ama son yaşananlar Beşiktaş'a yakışmadı," dedi.

"Milli Takıma Hiç Düşünmeden Giderim"

Milli takımda görev almanın en büyük hayali olduğunu belirten Çalımbay, "Milli takım benim en çok istediğim şey. Milli takıma hiç düşünmeden giderim. Futbolun içinden gelen arkadaşlarımızın federasyonun yönetiminde olması gerekiyor," dedi.

Teklifler ve Gelecek Planları

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Türkiye, İran ve Arabistan'dan teklifler aldığını belirten Çalımbay, "Beşiktaş'tan sonra teklifler geldi. Ancak ailevi nedenlerle kabul etmedim. Umut Bulut'un ekibimize katılması da büyük bir kazanç," dedi.

Gelecek Sezon Beklentileri

Geçtiğimiz sezon yaşanan şampiyonluk yarışını değerlendiren Çalımbay, "Bu sene daha çekişmeli bir lig olacak. Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesiyle gözler Türkiye'de olacak," dedi.

Rıza Çalımbay, Beşiktaş kariyerini herkese teşekkür ederek sonlandırdığını belirterek, "Bir yerde efsane olacaksan tam olacaksın. Ben Beşiktaş'a gol atmadım. Sadece güzelce jübilemi yaptım, herkese teşekkür ederek bıraktım," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet Korumasındaki Çocuklardan Atlı Okçulukta Büyük Başarı

Devlet Korumasındaki Çocuklardan Atlı Okçulukta Büyük Başarı