19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Selçuklu Belediyespor Kulübü Başarılarına Yenilerini Ekliyor

Selçuklu Belediyespor Kulübü Başarılarına Yenilerini Ekliyor

Selçuklu Belediyespor Kulübü, Ordu'da düzenlenen U11 ve U13 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonalarında büyük başarılar elde etti. Ayrıca, bisiklet ve okçuluk takımları da Türkiye şampiyonlukları kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Selçuklu Belediyespor Kulübü Başarılarına Yenilerini Ekliyor

Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden biri olan Selçuklu Belediyespor Kulübü, spora ve sporcuya sağladığı desteklerinin meyvesini toplamaya devam ediyor. Ordu’da düzenlenen U11 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden güreş takımı Türkiye Şampiyonu oldu. Bireyselde ise sporculardan Murat Buğra Dalmış 44 kilogramda, Muhammed Akif Aslan da 88 kilogramda Türkiye Şampiyonu olurken, 52 kilogram kategorisinde mücadele eden Emir Efe Sivri Türkiye 3.’sü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. 81 ilden 163 spor kulübünün katılımıyla yine Ordu’da düzenlenen U13 Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası’na Selçuklu Belediyespor Kulübü takım halinde Türkiye 3.’sü oldu. Bireyselde Muhammet Ali Özen 41 kilogramda gümüş, Mehmet Emir Gündüz 38 kilogramda, Yahya Enes Yıldız 57 kilogramda ve Muhammet Emin Yöndem 78 kilogramda bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Bisiklet Takımının Başarısı

Selçuklu Belediyespor Kulübü Bisiklet Takımı da Haziran ayında Sivas’ta düzenlenen Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası’nda Erkekler U15 ve U12 kategorilerinde Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Ferdi yarışlarda ise U15 kategorisinde Hasan Can Cırık Türkiye Şampiyonu, U12 kategorisinde Eray Sabancı Zamana Karşı ve Yol Bisikleti kategorilerinde Türkiye 2.’si oldu.

Okçuluk Takımı'nın Büyük Başarısı

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından Düzce’de düzenlenen U13 Açık Hava Türkiye Şampiyonası’nda ise Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu Eymen Erdem Çağlıyan Klasik Yay kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Eymen Erdem Çağlıyan böylelikle Konya’da okçuluk branşında ilk kez altın madalya kazanan sporcu oldu.

Başkan Pekyatırmacı'nın Ziyareti ve Tebrikleri

Katıldıkları şampiyonalarda önemli başarılar elde eden güreş, bisiklet ve okçuluk takımı sporcuları Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı ziyaret etti. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarette kulüp yöneticileri ve antrenörler de yer aldı. Sporcular ve antrenörler kazandıkları kupaları Başkan Ahmet Pekyatırmacı’ya takdim etti.

Başkan Pekyatırmacı, sporcuları ve antrenörleri tebrik ederek, "Türkiye'deki en büyük amatör spor kulübü olarak başarılarımızı devam ettireceğiz" dedi. Ayrıca, Selçuklu Belediyesi Spor Okulları’nda yaz döneminde 13 bin 103 öğrencinin kayıtlı olduğunu belirten Pekyatırmacı, "Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi ile birlikte Konyamızda, Selçuklumuzda spor alanında artık yeni bir döneme geçeceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı