16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Spina Bifida ile Mücadele Eden Zeynep Yıldırım, Dünya Şampiyonluğu Hedefliyor

Spina Bifida ile Mücadele Eden Zeynep Yıldırım, Dünya Şampiyonluğu Hedefliyor

Spina bifida teşhisiyle dünyaya gelen Zeynep Yıldırım, geçirdiği birçok ameliyata rağmen hayata küsmedi. Kayseri'de muay thai sporuna başlayan Zeynep, dünya şampiyonu olmayı hedefliyor. Zeynep'in azmi ve kararlılığı, herkes için ilham verici bir örnek oluşturuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Spina Bifida ile Mücadele Eden Zeynep Yıldırım, Dünya Şampiyonluğu Hedefliyor

Kayseri'de yaşayan Orhan Gazi ve Meryem Yıldırım çiftinin 11 yaşındaki kızı Zeynep Yıldırım, spina bifida teşhisiyle dünyaya geldi ve zorlu bir hayat mücadelesi verdi. Doktorların "yaşaması zor" dediği Zeynep, bugüne kadar tam 12 ameliyat geçirdi. Ancak bu zorlu süreçler onu hayattan koparmadı; aksine daha da güçlü kıldı.

Zeynep, birkaç ay önce kuzeninin bir muay thai turnuvasını izlerken bu spora ilgi duydu ve hemen antrenmanlara başladı. Sporun ona güç kattığını söyleyen Zeynep, "Geçirdiğim ameliyatlar beni asla hayata küstürmedi. Dünya şampiyonu olmayı çok istiyorum. Benim gibi olanlar asla pes etmesin," dedi.

Zeynep'in anne ve babası, kızlarının hiçbir zaman özel bir çocuk gibi yetiştirilmediğini belirtiyor. Anne Meryem Yıldırım, "Onu her zaman normal bir çocuk gibi yetiştirdik. Spor yapmasını, sosyal olmasını sağladık," dedi. Baba Orhan Gazi Yıldırım ise "Kızımızla birlikte biz de hayata tutunuyoruz," ifadelerini kullandı.

Zeynep'in antrenörü Hakan Büyükçelik, Zeynep'in azmini ve yeteneğini överek, "Zeynep, hayata küsmüş birçok çocuktan farklı olarak spora büyük bir ilgi gösterdi. Gelecek yıl dünya şampiyonasında onu görmek istiyoruz," dedi.

Zeynep Yıldırım, yaşadığı tüm zorluklara rağmen mücadelesini sürdürmeye kararlı ve muay thai sporunda büyük başarılar elde etmeyi hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne Veda Etti: Lille Maçı Avrupa Basınında Geniş Yankı Uyandırdı

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne Veda Etti: Lille Maçı Avrupa Basınında Geniş Yankı Uyandırdı