19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Taha Akgül Güreşe Veda Etti: Bir Efsane Daha Minderden Ayrıldı

Taha Akgül Güreşe Veda Etti: Bir Efsane Daha Minderden Ayrıldı

Türk güreşinin efsane isimlerinden Taha Akgül, Paris 2024 Olimpiyatları'nda bronz madalya kazandıktan sonra aktif güreş kariyerini noktaladı. Akgül, güreş hayatı boyunca bir olimpiyat altını, üç dünya ve on bir Avrupa şampiyonluğu kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Taha Akgül Güreşe Veda Etti: Bir Efsane Daha Minderden Ayrıldı

Dünya güreşinin önemli isimlerinden biri olan Taha Akgül, Paris 2024'te erkekler serbest stil 125 kilo üçüncülük maçında Kırgızistanlı Aiaal Lazarev'i 7-0 yenerek bronz madalya kazandı. Müsabakanın ardından minderde ayakkabılarını çıkaran Akgül, bu hareketiyle aktif güreş kariyerini noktaladığını ilan etti.

33 yaşındaki Taha Akgül, kariyerine bir olimpiyat şampiyonluğu, iki olimpiyat üçüncülüğü, üç dünya ve on bir Avrupa şampiyonluğu sığdırdı. Sosyal medya hesaplarından paylaştığı veda mesajında, güreşte kazandığı tüm başarılar için şükrettiğini belirten Akgül, "Dünyanın en güzel bayrağını hakkıyla devraldım, şerefiyle alnımın akıyla hak ettiği yere çıkarttım. Şimdi sancağı başka bir Türk gencine devretme zamanı" ifadelerini kullandı.

Güreşe 12 yaşında Sivas'ta babasının yönlendirmesiyle başlayan Taha Akgül, 21 yıllık kariyerinde birçok uluslararası başarıya imza attı. Rio 2016 Olimpiyatları'nda Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran milli güreşçi, Tokyo 2020 ve Paris 2024'te bronz madalyalar elde etti. Akgül, bu başarılarıyla güreş branşında Hamit Kaplan ve Rıza Kayaalp'ten sonra Türkiye adına bu başarıyı yakalayan üçüncü isim olarak tarihe geçti.

Sporun yanında eğitim hayatına da önem veren Taha Akgül, beden eğitimi ve spor ana bilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bundan sonraki süreçte dinlenmeyi planlayan Akgül, ihtiyaç duyulduğu her zaman ülkesine hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Taha Akgül'ün güreş kariyerine son noktayı koyduğu yer oldu. Akgül, Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük sporculardan biri olarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor, Keita Balde ile 2 Yıllık Anlaşma İmzaladı

Sivasspor, Keita Balde ile 2 Yıllık Anlaşma İmzaladı