16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Uğuz: "Dünya Şampiyonası'ndan Birincilikle Dönmek İstiyoruz"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Uğuz: "Dünya Şampiyonası'ndan Birincilikle Dönmek İstiyoruz"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, 9-13 Ekim'de İtalya'da düzenlenecek Dünya Yıldızlar, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda, takım halinde birincilik hedeflediklerini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Uğuz: "Dünya Şampiyonası'ndan Birincilikle Dönmek İstiyoruz"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, 9 Ekim'de İtalya'nın Venedik şehrinde başlayacak Dünya Yıldızlar, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda hedeflerinin takım halinde dünya birinciliği olduğunu açıkladı.

Türkiye Ümit, Genç, 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ve milli takım seçmeleri için Sivas'a gelen Uğuz, şampiyonada üç kategoride 43 sporcudan oluşacak milli takımı seçeceklerini söyledi. Uğuz, karate branşının Türk sporunun lokomotifi olarak adlandırıldığını ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda karatenin yer almamasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Uğuz, İtalya'da düzenlenecek şampiyonaya iddialı bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Bir önceki organizasyon ülkemizde yapılmıştı ve dünya ikincisi olmuştuk. Bu sefer deplasmanda da olsak, takım halinde dünya birinciliğiyle dönmek istiyoruz," dedi. Ayrıca, Uğuz, karate branşının olimpiyatlarda yeniden yer alması gerektiğini vurgulayarak, 2028 Olimpiyatları'nda karateyi görmeyi umduklarını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Kangal'da Minibüs ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı

Sivas Kangal'da Minibüs ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı