08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yıldızeli Haber Şule'nin ölümüne sebep oldu! Para Cezası Verdiler!

Şule'nin ölümüne sebep oldu! Para Cezası Verdiler!

Sivas Yıldızeli'nde meydana gelen kazada 29 kişinin hayatını kaybettiği olayda TIR şoförü İlhami Şimşek, 15 bin 200 lira para cezasıyla cezalandırıldı. Ancak Karar, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu ve Şimşek, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şule'nin ölümüne sebep oldu! Para Cezası Verdiler!

D-200 Karayolunda Meydana Gelen Trafik Kazasında 1 Kişi Hayatını Kaybetti

TIR ile Otomobil Çarpıştı

23 Ekim 2021 tarihinde saat 20.00'de D-200 kara yolu Mumcuçiftliği köyü yakınlarında korkunç bir trafik kazası meydana geldi. Köydeki bir tarladan yüklenen pancarları Turhal ilçesine götürmek üzere yola çıkan İlhami Şimşek'in yönetimindeki TIR, iddiaya göre kontrolsüz bir şekilde ana yola çıktı. Bu sırada Sivas'tan Tokat'a seyir halinde olan S.A yönetimindeki 34 ZN 3298 plakalı otomobil, TIR'a çarptı.

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Kazada otomobil sürücüsü S.A ve eşi Şule Yıldırım Arslan yaralandı. Şule Yıldırım Arslan, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hemen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ne yazık ki, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. S.A ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Verilen Cezalar

Kaza sonrası yapılan incelemede, TIR şoförü İlhami Şimşek'in 'Kavşaklarda geçiş hakkı' kuralını ihlal ettiği belirlendi. Şimşek hakkında Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan dava açıldı. Mahkeme, Şimşek'e 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Ancak bu ceza, daha sonra 15.200 TL para cezasına çevrildi.

Yeniden Yargılama Kararı

Verilen cezayı yetersiz bulan ailenin avukatı Osman Arslan, kararı temyiz etti ve dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, verilen cezayı az bulup kararı bozarak İlhami Şimşek'in yeniden yargılanmasına karar verdi. Yeniden hakim karşısına çıkan Şimşek, para cezası kaldırılarak 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ailenin avukatı Osman Arslan, sanığın daha ağır bir cezaya çarptırılması için dosyayı üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor, Süper Lig'de 14. galibiyetini kazandı ve zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü

Sivasspor, Süper Lig'de 14. galibiyetini kazandı ve zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü