18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Biyografiler Kore Gazisi Emrullah Güler: "Şanlı Türk Ordusunun Bir Eri Olmaktan Gurur Duyuyorum"

Kore Gazisi Emrullah Güler: "Şanlı Türk Ordusunun Bir Eri Olmaktan Gurur Duyuyorum"

Sivaslı Kore Gazisi Emrullah Güler, Kore Savaşı'nda yaşadıklarını ve askerlik anılarını Bursa'daki evinde çekilmiş fotoğraflarla hatırlıyor. Türk Tugayı ile 12 ay boyunca Kore'de görev yapan Güler, Türk askerine duyduğu güveni ve Kore gazisi olmanın gururunu dile getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kore Gazisi Emrullah Güler: "Şanlı Türk Ordusunun Bir Eri Olmaktan Gurur Duyuyorum"

Bursa'da yaşayan 92 yaşındaki Kore Gazisi Emrullah Güler, Kore Savaşı sırasında çekilen fotoğraflarını elinden düşürmüyor. Sivas'ta 1932 yılında doğan Güler, 1950'de askerliğini yapmak üzere Bursa'ya geldi ve Mudanya'daki eğitimlerin ardından Kore'ye gitmek için seçildi. İzmir'de aldığı eğitimin ardından Kore Yarımadası'na gönderilen Güler, burada 12 ay görev yaptı.

Güler, Kore'deki anılarını, komutanları ve silah arkadaşlarını özlemle anıyor. Kore Savaşı'nda Türk Tugayı'nın gösterdiği kahramanlıktan gurur duyduğunu belirten Güler, "Türk askerine güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz? Şanlı Türk ordusunun bir eriyim, Kore gazisi olmakla iftihar ediyorum." dedi. Uzun yıllar bakkallık yaparak hayatını sürdüren ve Bursa'da yaşayan 9 Kore gazisinden biri olan Güler, yaşadığı zorluklara rağmen vatanı için hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Curlingde Olimpiyat Hedefi: Türkiye Puan Toplamaya Odaklandı

Curlingde Olimpiyat Hedefi: Türkiye Puan Toplamaya Odaklandı