08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Dünya liderleri İran'a başsağlığı mesajları gönderdi

Dünya liderleri İran'a başsağlığı mesajları gönderdi

Dünya liderleri, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin mürettebatın helikopter kazasında hayatını kaybetmesi üzerine taziye mesajları yayınladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya liderleri İran'a başsağlığı mesajları gönderdi

Dünya Liderleri İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın Ölümüne Taziye Dileklerini İletiyor

Modi: Hindistan İran'ın Yanında

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin trajik ölümünden derin üzüntü duyduklarını ve Hindistan halkının İran'a destek olduğunu belirtti.

Maduro: Reisi Olağanüstü Bir Liderdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi kötü gün dostu olarak nitelendirerek liderin olağanüstü biri olduğunu vurguladı.

Michel: Avrupa Birliği Taziyelerini İletiyor

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Birliği adına Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile diğerlerinin helikopter kazasında yaşamını yitirmesinden dolayı taziyelerini iletti.

Hayashi: Japonya'dan Derin Taziyeler

Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshimasa Hayashi, Japonya'nın Reisi ve Abdullahiyan'ın ölümü nedeniyle İran'a derin taziyelerini iletti.

Al Nahyan: BAE İran'la Dayanışma İçinde

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Reisi ve Abdullahiyan'ın vefatından dolayı İran hükümetine ve halkına en derin taziyelerini sunduğunu ifade etti.

2.Abdullah: İran'daki Kardeşlerimizin Yanındayız

Ürdün Kralı 2.Abdullah, Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın ölümü nedeniyle İran hükümetine ve halkına en derin taziyelerini ileterek İran'daki kardeşlerinin yanında olduklarını belirtti.

Şerif: Pakistan'dan Ulusal Yas İlanı

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Reisi'nin ölümünün büyük bir kayıp olduğunu belirterek Pakistan'ın ulusal yas ilan ettiğini ve İran halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Mikati: Lübnan'da 3 Günlük Yas

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini ve bayrakların yarıya indirildiğini duyurarak Reisi ve Abdullahiyan'a başsağlığı diledi.

Putin: Reisi Gerçek Dostumdu

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İran'da yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi için yayınladığı taziye mesajında Reisi'yi övgüyle anarak ülkeler arasındaki ilişkilere değindi.

Lukaşenko: Belarus'un Dostu Olarak Anıldı

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Reisi'yi Belarus'un dostu olarak tanımlayarak Belarus-İran iş birliğine yaptığı katkıları ve samimi görüşmeleri hatırladı.

Irak: Dayanışma İçindeyiz

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ve Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, İran hükümeti ve halkına başsağlığı dileklerini ileterek dayanışma mesajları gönderdiler.

Barzani: Derin Üzüntü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Reisi ve Abdullahyan'ın ölümü nedeniyle duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek İran halkına başsağlığı diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Heyecanla Beklenen İş Hanı Açılışı Zamanında Gerçekleşemedi

Sivas'ta Heyecanla Beklenen İş Hanı Açılışı Zamanında Gerçekleşemedi