19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Kolombiya'da Yakıt Sorunu Nedeniyle 69 Uçuş İptal Edildi

Kolombiya'da Yakıt Sorunu Nedeniyle 69 Uçuş İptal Edildi

Kolombiya'da yakıt tedarikindeki sorun nedeniyle, Avianca ve Latam hava yolu şirketleri toplamda 69 uçuşu iptal etti. Sorunun devam etmesi durumunda ek uçuş iptalleri bekleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kolombiya'da Yakıt Sorunu Nedeniyle 69 Uçuş İptal Edildi

Kolombiya'da yakıt tedarikindeki sorunlar nedeniyle önemli bir ulaşım krizi yaşanıyor. Ulusal basında yer alan haberlere göre, yakıt sıkıntısı bazı hava yolu şirketlerini uçuş iptallerine yöneltti. Hava yolu şirketi Avianca, bu krizi gerekçe göstererek 4'ü uluslararası olmak üzere toplam 69 uçuşun iptal edildiğini duyurdu. Sorunun çözülmemesi durumunda, Avianca'nın yarın 108 uçuşunu daha iptal etme olasılığı bulunuyor.

Bir diğer hava yolu firması Latam da benzer bir gerekçeyle yarından itibaren 36 uçuşunu iptal edeceğini açıkladı. Avianca ve Latam, müşterilere bilet değişikliği veya ücret iadesi konusunda esneklik sağlayacaklarını belirtti.

Kolombiya Ulaştırma Bakanı Maria Costanza Garcia, yakıt tedarikindeki sorunla ilgili olarak tedarik zincirinin ve operasyonların gözden geçirildiğini açıkladı. Garcia, bazı hava yolu şirketlerinin bu hafta uçuşlarda esneklik sağlamak amacıyla bilet satmama kararı aldığını ve bu önleyici tedbirlerin yapıldığını belirtti. Ayrıca, uçuş iptallerinin Kolombiya Havacılık Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu ve sürecin araştırılması için talimat verdiğini ekledi.

El Colombiano internet sitesinin haberine göre, dağıtıcıların ülke genelinde sevkiyatlarını sınırlaması, hava yolu şirketlerinin uçuş iptallerine gitmelerine neden oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Telegram Kurucusu Pavel Durov'un Gözaltı Süreci ve Suçlamalar

Telegram Kurucusu Pavel Durov'un Gözaltı Süreci ve Suçlamalar