19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Altın Gramı 17 Katında Değer Kazandı!

Altın Gramı 17 Katında Değer Kazandı!

Altın, yatırımcıların güvenli limanı olmaya devam ederken piyasada dalgalanmalar yaşanıyor. Bazı altın türlerine talep artarken, yatırımcıların yeni gözdesi belirlendi. Yastık altında bulunan bu altın, yatırımcılara kazandırmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın Gramı 17 Katında Değer Kazandı!

Altın, ekonomik belirsizlik dönemlerinde güvenilir bir liman olarak yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Küresel ekonomik dalgalanmaların etkisiyle altın fiyatları rekor seviyelere ulaşırken, Türkiye ve dünya genelinde altına talep artmaya devam ediyor.

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Devam Ediyor

Son dönemde, özellikle gram altın gibi popüler türlerde ve nadir bulunan gremse altında önemli fiyat artışları yaşandı. Gremse altının alış fiyatı 40.186,88 TL iken, satış fiyatı 41.105,14 TL seviyesine yükseldi. Bu durum, altına olan genel talebin yüksek olduğunu ve yatırımcıların altına olan güveninin arttığını gösteriyor.

Yatırımcılar Altına Neden İlgili?

Altına olan yatırımcı ilgisi, ekonomik belirsizliklerin yanı sıra düşük faiz oranları ve enflasyona karşı koruma sağlama özelliği gibi faktörlere dayanıyor. Son dönemde çeyrek, yarım, gram ve tam altın gibi farklı türlerin yanı sıra nadir bulunan gremse altına olan talep de belirgin bir şekilde arttı. Gremse altın, piyasada nadir bulunması nedeniyle yüksek fiyatlarla işlem görüyor ve yatırımcılar arasında popüler hale geldi.

Gremse Altın Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Gremse altın, yatırım amaçlı tercih edilen özel bir altın çeşididir. Türkçe'de "iki buçukluk" anlamına gelen gremse altınlar, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılmaktadır. Altının ön yüzünde Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi ve etrafında 32 yıldız deseni bulunurken, arka yüzünde basım tarihi yer almaktadır. Gremse altın, 0.916 saflıkta (22 ayar) olan bir altındır ve genellikle kulplu veya kulpsuz olarak üretilir. Kulplu gremse altının ağırlığı yaklaşık 18,15 gram iken, kulpsuz olanın ağırlığı yaklaşık 16,05 gramdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Memurların Aldığı Ek Ücret Yargı Kararıyla İptal Edildi!

Memurların Aldığı Ek Ücret Yargı Kararıyla İptal Edildi!