19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Borsa, günü kapanış rekoru kırarak tamamladı

Borsa, günü kapanış rekoru kırarak tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tarihinin en yüksek günlük kapanışını yaparak günü yüzde 0,04 artışla 10.899,28 puandan tamamladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Borsa, günü kapanış rekoru kırarak tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 4,03 puan artarak günü tamamlarken, toplam işlem hacmi 127,6 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sektör Endeksleri Değerlendirmesi

Bankacılık endeksi yüzde 1,26 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,36 oranında düşüş yaşadı. Sektörler arasında en fazla kazandıran yüzde 4,40 ile spor sektörü olurken, en çok kaybettiren ise bankacılık sektörü oldu.

Analistlerin Değerlendirmesi

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitme olasılığına ilişkin iyimserliğin etkilerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bugün ABD Merkez Bankası Federal Açık Piyasa Komitesi'nin toplantı tutanakları ve Nvidia gibi yapay zeka teknolojisi şirketlerinin finansal sonuçlarının yatırımcıların odağında olduğunu vurguladı.

Önemli Veri ve Beklentiler

Yarın, Türkiye'de Merkez Bankası'nın faiz kararı ve tüketici güven endeksi açıklanacak. Ayrıca, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, yeni konut satışları, Avro Bölgesinde tüketici güven endeksi, imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI endeksleri gibi veriler takip edilecek.

Teknik Analiz ve Beklentiler

Analistler, BIST 100 endeksinde 11.000 ve 11.200 seviyelerinin direnç, 10.700 ve 10.600 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtti. Ekonomistlerin beklenti anketine göre, Merkez Bankası'nın politika faizini sabit bırakması bekleniyor ve yıl sonu politika faizi beklentisi yüzde 45 seviyesinde hesaplanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yol Verme Anlaşmazlığı Ölümle Sonuçlandı

Yol Verme Anlaşmazlığı Ölümle Sonuçlandı