15 Eylül 2024
weather
27°
ANASAYFA Ekonomi Çinli Otomobil Markaları Türkiye'de Yatırım İçin Harekete Geçti

Çinli Otomobil Markaları Türkiye'de Yatırım İçin Harekete Geçti

BYD, Chery, MG ve Geely gibi Çinli otomobil markaları Türkiye'de yatırım yapma planlarını hızlandırıyor. Türkiye'nin Gümrük Birliği'nde yer alması ve ÖTV teşvikleri, bu markaların ülkemizi radarlarına almasına neden oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Çinli Otomobil Markaları Türkiye'de Yatırım İçin Harekete Geçti

Çinli otomobil markaları Türkiye'de yatırım yapmak için harekete geçti. İlk adımlarını BYD Macaristan’da, Chery ise İspanya’da atmıştı. Türkiye'nin Gümrük Birliği'nde yer alması, bu markaların ülkemizi radarlarına almasına neden oldu. Şarj edilebilir hibrit otomobiller için ÖTV baremlerinin değiştirilmesi ve üretim başlamadan yüzde 40 ek mali yükümlülükten muaf olunması gibi teşvikler, Çinli markaların ilgisini çekmiş görünüyor.

Chery, daha önce Samsun’da fabrika kurmak için görüşmeler yaptığını belirtmişti, ancak son gelişmelere göre Balıkesir’e yönelmiş durumda. Chery'nin, BYD’ye verilen elektrikli ve PHEV hibrit araçlar için ek mali yükümlülük muafiyetini benzinli motorlu araçlar için de talep ettiği iddia ediliyor.

SAIC Grubu çatısı altındaki MG de Türkiye’de yatırım yapma konusunda görüşmeler yürütüyor ve Samsun’daki arazinin MG’ye önerildiği konuşuluyor. Geely ise Türkiye pazarına giriş yapmayı planlıyor ve 2025’in ilk çeyreğinde üç modelle pazara giriş yapmayı hedefliyor. Geely, ayrıca bazı hafif ticari araç üreticileriyle üretim için görüşmeler yapmış, ancak sonuç henüz açıklanmamıştır.

DFSK ise E5 adlı PHEV hibrit modelini satışa sunarak Türkiye’yi Avrupa için eğitim merkezi olarak kullanmaya başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ın da Katılacağı Çocuk Bakım Kampı Gaziantep'te Başlıyor

Sivas'ın da Katılacağı Çocuk Bakım Kampı Gaziantep'te Başlıyor