19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi GRAM ALTINDA YIL SONU FİYAT BEKLENTİSİ 3 BİN TL'YE ULAŞABİLİR

GRAM ALTINDA YIL SONU FİYAT BEKLENTİSİ 3 BİN TL'YE ULAŞABİLİR

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, gram altın fiyatlarının yıl sonuna kadar yüzde 10 artarak 3 bin TL sınırına ulaşabileceğini öngörüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
GRAM ALTINDA YIL SONU FİYAT BEKLENTİSİ 3 BİN TL'YE ULAŞABİLİR

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, gram altında yıl sonu fiyat beklentisine ilişkin yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının dünyadaki savaşlar ve ekonomik gerginlikler nedeniyle yükseldiğini belirtti. Şu anda altın fiyatlarının dünya borsalarında 2 bin 400 doların üzerine çıktığını ve Türkiye'de gram altının 2 bin 670 TL civarında seyrettiğini ifade etti.

"ALTIN HER ZAMAN GÜVENİLİR LİMANDIR"

Özman, "Altın, her zaman güvenilir bir limandır. Savaş ve kıtlık dönemlerinde insanlar altını ellerinde tutmaya çalışır, bu da altın fiyatlarının yükselmesine neden olur" dedi. Yıl başına kadar gram altının yüzde 10 daha artabileceğini vurgulayan Özman, gram altının 3 bin TL sınırına ulaşabileceğini öngörüyor.

"FED BİR KEZ FAİZ İNDİRİMİNE GİDEBİLİR"

Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz indirimi konusunda temkinli davrandığını belirten Özman, "Bu yıl içinde FED'in en az bir kez faiz indirimi yapacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Wattpad Türkiye'de Erişim Engeline Takıldı: Yeniden Açılma Tarihi Belirsiz

Wattpad Türkiye'de Erişim Engeline Takıldı: Yeniden Açılma Tarihi Belirsiz