08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Öğrencilere cep telefonu ve internet desteği Resmi Gazete’de yayımlandı

Öğrencilere cep telefonu ve internet desteği Resmi Gazete’de yayımlandı

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Öğrencilere cep telefonu ve internet desteği Resmi Gazete’de yayımlandı

Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar’ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karar ile, nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi aşmayan mobil telefon cihazları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılabilecek. Öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz, aylık en fazla 10 gb olacak şekilde yıllık 120 gb olacak.

Ücretsiz internet ne zaman verilecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB’lik internetle ilgili sürecin son aşamaya geldiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde düzenlenen 2023-2024 Akademik Yıl Açılış ve Akademik Bilim Sanat ve Spor Ödülleri Töreni’ne katıldı. Bakan Uraloğlu burada yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB’lik internete ilişkin şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sizlere vadettiği 10 GB internetle ilgili süreci aşağı yukarı tamamladık. Gençlik ve Spor ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çalışıyoruz. Bu ayın sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz ama yetişmezse de kasım ayının başında hazır olmuş olacak. Onları size vermiş olacağız. Bilgisayar ve cep telefonuna ciddi bir destek sağlamış olacağız. O da netleşti.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
S&P, İsrail’in kredi notu görünümünü “negatife” indirdi

S&P, İsrail’in kredi notu görünümünü “negatife” indirdi