19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Tarım Bakanı Yumaklı: Sözleşmeli Üretim ve Planlama, Sivas ve Diğer Bölgelerdeki Tarım İçin Hayati Önem Taşıyor

Tarım Bakanı Yumaklı: Sözleşmeli Üretim ve Planlama, Sivas ve Diğer Bölgelerdeki Tarım İçin Hayati Önem Taşıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sanayicilerin ürün alımında sorun çıkardığını tespit ettiklerini belirtti ve Sivas gibi bölgelerde tarımsal üretim planlamasının önemine vurgu yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Tarım Bakanı Yumaklı: Sözleşmeli Üretim ve Planlama, Sivas ve Diğer Bölgelerdeki Tarım İçin Hayati Önem Taşıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sanayicilerin ürün alımında sorun çıkardığını tespit ettiklerini belirterek, Ticaret Bakanlığı ile bu durumun yakından takip edildiğini açıkladı. Sivas gibi tarım bölgelerinde üreticilerin korunması adına sözleşmeli üretimin önemine vurgu yapan Bakan Yumaklı, üretim planlamasının hayati önemde olduğunu belirtti.

Bakan Yumaklı, Kazakistan Tarım Bakanı Aidarbek Saparov ile gerçekleştirilen görüşme sonrasında, iki ülke arasında tarım alanında iş birliği protokollerinin imzalandığını da duyurdu. İmzalanan anlaşmalar arasında, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Kazakistan'ın Ulusal Tarım Bilimleri Eğitim Merkezi arasındaki iş birliği protokolü de yer aldı.

İklim değişikliği ve su verimliliği konularına da değinen Bakan Yumaklı, Çukurova bölgesinde yapılan sulama yatırımlarının önemine dikkat çekti ve su kaynaklarının dikkatli kullanılmasının gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, Sivas gibi tarımsal üretimde önemli yer tutan bölgelerde suyun verimli kullanımının tarımın sürdürülebilirliği için kritik olduğunu belirtti.

Domates ve soğanda yaşanan üretici ve sanayici arasındaki sorunlara da değinen Bakan Yumaklı, Sivas dahil tüm Türkiye'deki üreticilerin sözleşmeli üretime yönlendirilmesinin gerekliliğini hatırlattı. Yumaklı, "Sözleşmeli üretim hem üreticinin hem de sanayicinin önünü görmesi açısından son derece önemli" dedi.

Bakan Yumaklı, Sivas'taki tarım üreticilerine seslenerek, her zaman yanlarında olduklarını ve sorunları çözmek için gece-gündüz çalıştıklarını belirtti. Tarım sektörünün küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayan Yumaklı, bakanlık olarak üreticileri desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Net Global Sivasspor, Kaptan Ziya Erdal ile Sözleşme Uzattı

Net Global Sivasspor, Kaptan Ziya Erdal ile Sözleşme Uzattı