16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gemerek Haber Masumiyetin simgesi olan şakayık çiçeği hasadı devam ediyor

Masumiyetin simgesi olan şakayık çiçeği hasadı devam ediyor

Sivas'ın Gemerek ilçesinde 3 dönümlük alana ekilen şakayık çiçeğinin hasadı başladı. Nurettin Otyakmaz, Hollanda'dan getirdiği şakayık bitkisini Sivas'ta yetiştirmek için emek veriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Masumiyetin simgesi olan şakayık çiçeği hasadı devam ediyor

Sivas Gemerek'te şakayık çiçeği hasadına başlandı. Gemerek ilçesinde yaklaşık 3 dönümlük alana ekilen saflığın ve masumiyetin simgesi olan şakayık çiçeğinin hasadı başladı.

Şakayık Bitkisinin Keşfi

Nurettin Otyakmaz, yaklaşık 5 yıl önce Hollanda ziyaretinde şakayık bitkisiyle tanıştı. Otyakmaz, bu çiçeğin saflığı ve masumiyeti temsil etmesine rağmen olumsuz düşüncelere aldırmadan Sivas'ta yetiştirmeye karar verdi.

Şakayık Yetiştirme Başarısı

Hollanda'dan getirdiği şakayık bitkisini Türkiye'ye taşıyan Otyakmaz, Gemerek ilçesine bağlı Tatlıcak mezrasında geniş bir alana ekerek adeta bir başarı hikayesi yazdı. Şakayıklardan bu yıl 3'üncü hasat döneminde yaklaşık 20 bin çiçek topladı.

Kazançlı Bir İş

Şakayık çiçeği yetiştirmenin zor olmadığını ancak sevgi gerektirdiğini belirten Otyakmaz, beyaz, pembe ve fuşya renklerinde üretim yaptıklarını ve verimlerinin oldukça yüksek olduğunu dile getirdi. Otyakmaz, şakayığın Gemerek'in iklimini sevdiğini ve bu bölgede başarılı bir şekilde yetiştiğini vurguladı.

Teşvik ve İlgi Çağrısı

Şakayık çiçeğinin Sivas'ın soğuk iklimini tercih ettiğini belirten Otyakmaz, diğer vatandaşları da bu alanda faaliyet göstermeye teşvik etti. Kendi çabalarıyla bu başarıyı elde ettiğini ifade eden Otyakmaz, Gemerek ve Sivas genelinde daha fazla kişinin şakayık yetiştiriciliğine başlamasını istedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor taraftarına üzücü haber..

Sivasspor taraftarına üzücü haber..