08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gemerek Haber Sivas'ta Muhtarın Öncülüğünde Köy Halkı Okul İçin El Ele Verdi

Sivas'ta Muhtarın Öncülüğünde Köy Halkı Okul İçin El Ele Verdi

Sivas'ın Gemerek ilçesinde muhtar ve köy halkı işbirliğiyle atıl durumda olan ilkokulu yenileyerek öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sundu. Toplum dayanışmasıyla gerçekleşen bu güzel örnek, eğitim alanında umut verici bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas'ta Muhtarın Öncülüğünde Köy Halkı Okul İçin El Ele Verdi

Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Eskiçubuk köyünde, muhtar ve köy halkı işbirliği yapıp atıl durumda olan ilkokulu yeniledi.

Dayanışma İle Okul Yenilendi

Köy sakinleri, eğitim kalitesini artırmak ve çocukların daha iyi bir ortamda öğrenmelerini sağlamak amacıyla bir araya geldi. Üç öğrenci ve bir öğretmenin bulunduğu küçük köy okulu, köy halkı ve muhtarın öncülüğünde baştan sona yenilendi.

Muhtarın Vaadi Gerçekleşti

31 Mart mahalli seçimlerinde muhtar seçilen Ekrem Şenol, seçim sürecinde verdiği vaatleri hatırlatarak, köy okulunu yenileme sözünü tuttu. Şenol, okulun kapatılma riskine karşı köy halkının desteğiyle okulu en güzel hale getirdiklerini ve eksiklerin tamamlanacağını belirtti.

Çocukların Mutluluğu

Okulun yenilenmesiyle ilgili konuşan öğretmen Ramazan Köse, okulun eğitim şartlarının iyileştirilmesinin çocukları mutlu ettiğini vurguladı. Yeni standartlara kavuşan okul, öğrenciler için daha uygun bir öğrenme ortamı sunmaya başladı.

Sivas'ın Gemerek ilçesindeki bu güzel örnekle, köy halkının eğitim ve çocukların geleceği konusundaki duyarlılığı bir kez daha gözler önüne serildi. Bu tür dayanışma ve iş birliği örneklerinin çoğalması, toplumun daha güçlü ve birlikte hareket eden bir yapıya kavuşmasını sağlayacaktır. Sivas'ın güzelliklerini keşfetmek için Gündem Sivas Instagram hesabını ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halk, Açık Hava Sinemasına Akın Ediyor!

Halk, Açık Hava Sinemasına Akın Ediyor!