18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Genel Hulusi Akar: F-35'lerin Alternatifi İçin Milli Kaynaklar Seferber Ediliyor

Hulusi Akar: F-35'lerin Alternatifi İçin Milli Kaynaklar Seferber Ediliyor

Milli ve yerli kaynaklarımızı kullanarak F-35'e olan ihtiyacımızı ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Savunma Bakanı Hulusi Akar, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hulusi Akar: F-35'lerin Alternatifi İçin Milli Kaynaklar Seferber Ediliyor

Hulusi Akar, F-35'e Alternatif Çalışmaların Sürdüğünü Açıkladı

AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, F-35'lere alternatif olarak yerli ve milli kaynakları seferber etmek suretiyle çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

F-35'lerle İlgili Açıklamalar

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Hulusi Akar, F-35'lerle ilgili açıklamalarda bulundu.

F-35'lerin Amerika'dan Şifre Almadan Havalanmadığı İddiaları

Akar, basın mensuplarının F-35'lerin Amerika'dan şifre almadan havalanmadığı iddialarına ilişkin soruları yanıtlarken, "F-35 konusuna şu anda başka boyutlarıyla çalışıyoruz. Amerika ile daha önce yapılan bir konsorsiyum vardı." dedi.

Konsorsiyumun Durumu

Bu çalışmada malum sebeplerden dolayı konsorsiyum Türkiye'den çıkmasını istedi. Çıkmayacağımızı söylediğimiz zaman oradaki konsorsiyumu lav ettiler, kendileri çıktılar. Dolayısıyla orası kadük oldu. Şimdi orada bizim bir hesabımız var, hesabımızı kapatmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

F-35'e Alternatif Çalışmalar

Akar, "Bizim F-35'e ihtiyacımız olmayacak şekilde, F-35'e alternatif olacak şekilde çalışmalarımız hem diğer müttefik ülkelerle beraber hem de milli ve yerli kaynaklarımızı seferber etmek suretiyle yoğun şekilde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Sorun Teşkil Etmiyor

"Dolayısıyla bizim açımızdan herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Orada yapılanlar vardır, bakmak lazım." diyen Akar, konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama: Teröristan kurdurmayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama: Teröristan kurdurmayacağız!