16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Sevilen meyvenin hasadı başladı

Sevilen meyvenin hasadı başladı

Malatya, dünyanın kayısı başkenti olarak bilinir. Kentte, önemli geçim kaynaklarından biri olan kayısı hasadı başladı. Erkenci ürünlerin hasadıyla birlikte, bu lezzetli meyveyi sevenler için taze kayısılar raflardaki yerini almaya başladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sevilen meyvenin hasadı başladı

Avrupa Birliği Coğrafi İşaret belgeli ve Malatya ekonomisinin lokomotifi olarak değerlendirilen kayısıda erkenci ürünlerin hasadı başladı.

Çiftçi Abdullah Karakuş: "Erkenci Kayısı Çeşidi Üzerinde 15 Yıldır Çalışıyoruz"

Pütürge ilçesi Bölükkaya Mahallesi'nde yaşayan ve uzun bir süredir çiftçilik yapan Abdullah Karakuş, bazı akademik çevrelerde aldığı destekle üretimini yaptığı kayısıda erkenci ürün hasadına başladıklarını açıkladı. Karakuş, "Erkenci kayısı çeşidi ile ilgili 15 yıldır çalışma yapmaktayız. Ailemle beraber yaklaşık 5 dönüm üzerinde bir alanda 16 tür kayısı çeşidi üzerinde denemeler ve yetiştiricilik yapmaktayız." dedi.

Hasat Çalışmaları Devam Ediyor

Üretilen ürünlerin turfanda olarak tüketildiğini belirten Karakuş, ticari bir amaç güdülmediğini belirtti. Karakuş, "Şu anda erkenci kayısı çeşidi mor 1 olarak adlandırdığımız çeşitte hasat için sona gelinmiş durumdayız. Diğer çeşitlerde önümüzdeki günlerde hasat başlayacak." şeklinde konuştu.

Ürünler Hobi Amaçlı Üretiliyor

Karakuş, üretim yaptıkları ürünlerin hobi amaçlı olduğunu vurgulayarak elde edilen ürünlerin bir kısmını çeşitli kurumlara, bir kısmını ise yakın çevrelerine gönderdiklerini belirtti. Erkenci kayısının bölgede önemli bir üretim çeşidi haline gelmesiyle birlikte, Karakuş ailesi de bu alandaki çalışmalarını sürdürmekte kararlı görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü futbolcu Sivasspor'a veda etti

Ünlü futbolcu Sivasspor'a veda etti