16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Türk Dünyası Çalıştayına Sivas Dokunuşu..

Türk Dünyası Çalıştayına Sivas Dokunuşu..

Kenan Çarboğa, Taşkent'te gerçekleşen "Türk Dünyası Üniversitelerinde Eğitim ve İşbirliği" konulu etkinlikte bilirkişi olarak yer aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Dünyası Çalıştayına Sivas Dokunuşu..

Kenan Çarboğa, Taşkent'te düzenlenen "Türk Dünyası Üniversitelerinde Eğitim ve İşbirliği" konulu çalıştaya bilirkişi sıfatıyla katıldı. Türk Dünyası Araştırma Merkezi Başkanı ve SCÜ Gemerek Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi olan Çarboğa, 20-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşen uluslararası konferans ve çalıştayda yer aldı.

Çeşitli Ülkelerden Bilim İnsanlarının Katılımıyla Zenginleşen Etkinlikler

Türk Dünyası'nın çeşitli ülkelerinden gelen bilim insanlarının katılımıyla zenginleşen etkinliklerde, Türk Dünyası'nda eğitim ve işbirliği konuları detaylı bir şekilde ele alındı.

Ortak Müfredat ve Tarih Konularının Önemi

Toplantılarda ortak müfredat, tarih ve alfabe gibi konuların yanı sıra "Ortak Yarın" teması üzerinde duruldu ve geleceğe ilişkin çözüm odaklı yaklaşımlar ele alındı.

Kenan Çarboğa'dan Açıklamalar

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kenan Çarboğa, Türk Dünyası'nın ortak tarih, dil, din ve medeniyete sahip olduğunu vurgulayarak, farklı ülkelerdeki bilim insanlarıyla işbirliğinin eğitim alanında da önemli olduğunu belirtti.

Olumlu Diplomatik Havayı Eğitim Alanına Yansıtmak

Türk Devletleri Teşkilatı aracılığıyla oluşan olumlu diplomatik havanın eğitim alanına yansıtılması için fikir alışverişinde bulunuldu ve ortak kararlar alındı.

Büyük Türk Dünyası'nın Geleceğine İşaret

Çarboğa, yapılan etkinliklerde alınan kararların ve belirlenen ilkelerin büyük Türk Dünyası'nın geleceğini şekillendireceğine inandığını ifade ederek, eldeki fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hakkari Diken Üstünde! Kentteki Olaylar Durdurulamıyor

Hakkari Diken Üstünde! Kentteki Olaylar Durdurulamıyor