19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Teknoloji 318 kamu binası enerji verimliliği için dönüştürüldü, tasarruf arttı!

318 kamu binası enerji verimliliği için dönüştürüldü, tasarruf arttı!

Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, 565 kamu binasının 318'inin enerji verimliliği sağlandığını duyurdu. Bu adım, çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılması ve enerji tasarrufunun artırılması açısından önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
318 kamu binası enerji verimliliği için dönüştürüldü, tasarruf arttı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, 565 kamu binasının 318'inin enerji verimli hale getirildiğini belirtti. Bununla birlikte, enerji verimliliği konusunda alınan kararların kısmi tedbirlerin ötesine geçeceğini vurguladı. Tuzcuoğlu, bu çalışmaların ülke politikası olarak devam ettirilmesini planladıklarını açıkladı.

Enerji Verimliliği Kısmi Tedbirlerin Ötesine Geçiyor

Tuzcuoğlu, Ankara'da düzenlenen 'Yenilikçi Güçlendirme ve Enerji Verimliliği Mühendislik Yaklaşımları' seminerinde, 'Kamu Binalarında Deprem Dayanımı ve Enerji Verimliliği (KADEV) Projesi' kapsamında yapılan çalışmalara değindi. Türkiye'deki deprem risklerine dikkat çeken Tuzcuoğlu, ülkede bulunan 500 aktif fay hattının ciddi tehdit oluşturduğunu belirtti. Son yüzyılda meydana gelen depremlerde yaklaşık 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Ülke Genelinde Büyük Çapta İnşaat Faaliyetleri Devam Ediyor

Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, 6 Şubat depreminin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında dünyanın en büyük şehircilik şantiyesinin Türkiye'de kurulduğunu belirtti. Şu ana kadar 76 bin konutun teslim edildiğini ifade eden Tuzcuoğlu, bu yıl sonunda hedeflerinin 200 bin konutu sahiplerine ulaştırmak olduğunu dile getirdi. Ayrıca, halihazırda 400 bin konutun yapımının devam ettiğini ve bu sürecin büyük bir organizasyon gerektirdiğini vurguladı.

Çalıştayda Yeni Yöntemler Belirlenecek

Çalıştayda depreme dayanıklı yapılar ve enerji verimliliği konularında 5 farklı çalışma grubunun ve 3 yeni yöntemin belirleneceğini açıklayan Tuzcuoğlu, bu yöntemlerin sahada da uygulanacağını belirtti. Kamuda enerji tasarrufu tedbirlerinin enerji verimliliği konusunu kapsamayacağını belirten Tuzcuoğlu, ülke genelinde enerji verimliliği çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Programa Katılamadı

Çalıştaya katılması planlanan Bakan Mehmet Özhaseki'nin gündeminin yoğunluğundan dolayı programa katılamadığı belirtildi. Programda Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan ve Dünya Bankası Türkiye Altyapı Program Lideri ve Baş Enerji Uzmanı Stephan Garnier de konuşmalar yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlik Bayramı'nda Tren Ücretleri Kaldırıldı, Gençler Sevinecek!

Gençlik Bayramı'nda Tren Ücretleri Kaldırıldı, Gençler Sevinecek!