16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Ziraat Odası Başkanı'ndan olumlu açıklamalar..

Ziraat Odası Başkanı'ndan olumlu açıklamalar..

Gümüşhacıköy Ziraat Odası Başkanı Sadık Çolak, yağan yağmurun hububat verimini artıracağını belirtti. Kuraklık endişesinin yağmur sayesinde önüne geçildiğini söyleyen Çolak, bölgede yüzde 80 verim beklediklerini açıkladı. Bu durumun olumlu bir sezon geçirileceğini gösterdiğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ziraat Odası Başkanı'ndan olumlu açıklamalar..

Gümüşhacıköy Ziraat Odası Başkanı Sadık Çolak, bölgede son dönemde meydana gelen yağışların hububat verimini olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Yağmurun Etkisiyle Verim Artışı Bekleniyor

Çolak, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz 2 ay boyunca kuraklıkla mücadele ettiklerini ve hububatta ciddi kayıplar yaşandığını vurguladı. Yağışların bölgeye gelmesiyle birlikte kuraklık endişesinin azaldığını ve hububat veriminde artış beklediklerini dile getirdi.

Kuraklık Endişesi Azaldı

Yağışların etkisiyle kuraklık endişesinin geride kaldığını belirten Çolak, "Yağmur sayesinde artık kuraklığın olumsuz etkileriyle karşı karşıya kalmayacağız. Hububatta %80'e varan bir verim artışı öngörüyoruz." şeklinde konuştu.

Çiftçilerin Yüzü Gülecek

Çolak, çiftçilerin uzun süredir beklediği yağışın nihayet geldiğini ve bu durumun ürünlerin kalitesini olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Hububat hasadının bereketli geçmesini beklediklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Olcay Kılavuz danışmanlık görevinden alındı!

Olcay Kılavuz danışmanlık görevinden alındı!