19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem 2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. ÖSYM tarafından sonuçların 19 Ağustos öncesi duyurulması bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, tercih işlemlerini yapan ve sonuçları merakla bekleyen öğrenciler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak olan YKS tercih sonuçları için gözler sonuç sorgulama ekranına çevrilmiş durumda. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS Tercih Sonuçları İçin Beklenen Tarih

YKS tercih sonuçlarının, 4 Ağustos'ta sona eren tercih işlemlerinin ardından 2 hafta içinde erişime açılması bekleniyor. Sonuçların, 19 Ağustos'ta başlayacak üniversite kayıtlarından önce ilan edilmesi öngörülüyor.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacak.

YKS Tercih Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Adaylar, YKS tercih sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS Ek Tercih Dönemi Ne Zaman?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. 2024-YKS sonuçlarına göre boş kalan veya dolmayan kontenjanlar için merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Ancak, merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar ek yerleştirme için başvuramayacak.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Talasgücü Belediyespor’un 3. Lig Serüveni Tehlikede: Başkan Yalçın’dan Önemli Açıklamalar

Talasgücü Belediyespor’un 3. Lig Serüveni Tehlikede: Başkan Yalçın’dan Önemli Açıklamalar