08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem AK Parti'de Yeni Bir Dönem Başlıyor: İstifalarla Sarsılan Parti Yeniden Şekilleniyor!

AK Parti'de Yeni Bir Dönem Başlıyor: İstifalarla Sarsılan Parti Yeniden Şekilleniyor!

AK Parti'de Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın ardından Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu da istifa etti. 15 yıldır AK Parti'de görev yaptığını belirten Bulucu, istifasının AK Parti davasına olan bağlılığının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
AK Parti'de Yeni Bir Dönem Başlıyor: İstifalarla Sarsılan Parti Yeniden Şekilleniyor!

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, AK Parti Genel Merkezinden affını isteyerek istifa ettiğini duyurdu. Dün Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın görevinden ayrıldığını açıklamasının ardından Bulucu da benzer bir adım attı. Yaklaşık 15 yıldır AK Parti çeşitli kademelerinde görev yapan Bulucu, Adıyaman İl Başkanlığı görevini 1.5 yıldır sürdürüyordu.

Emrah Erkan Bulucu: "Görev İstenmez, Verilir"

Bulucu, yaptığı açıklamada, "Büyük bir onur ve şerefle yürüttüğüm Adıyaman İl Başkanlığı görevini bugün itibariyle sonlandırmış bulunmaktayım. Bizde görev istenmez, verilir. Bugüne kadar teşkilatta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgi ve muhabbetle en iyisini yapma gayretinde olduk." ifadelerini kullandı.

Deprem Sonrası Yoğun Çalışmalar

Adıyaman'ın 6 Şubat felaketinden çıkmasının ardından Bulucu, il başkanlığı görevini üstlenmiş ve teşkilatı ayağa kaldırmak için yoğun bir çaba harcamıştı. 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken depremzedelerin sorunlarına odaklandıklarını belirten Bulucu, bu süreçte Adıyaman'da büyük bir zafer elde ettiklerini ifade etti.

Bulucu'nun Veda Açıklaması

Bulucu, saha çalışmalarında depremzedelerin sorunlarına odaklandıklarını ve Adıyaman'da büyük başarılara imza attıklarını vurguladı. Ancak merkez ilçede beklenmedik bir sonuçla karşılaştıklarını belirterek, istifasını Genel Merkez'e sunduğunu açıkladı. Bulucu, "Bu bizim için bir son değil, aksine bir başlangıçtır. Dünya liderimizin yanında saf tutmaya devam edeceğiz." dedi.

Hikmet Ayar'ın Ayrılış Nedenleri

Öte yandan AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar da benzer bir gerekçeyle görevinden ayrıldığını duyurmuştu. Ayar, yaptığı açıklamada, Rize'de elde ettikleri başarılara rağmen istifa etmek zorunda kaldığını belirtmişti. Ayar'ın istifasının ardında, yerel seçimlerden sonra yapılacak kongrelerin ertelenmesi yatıyordu.

Ayar'ın Veda Mesajı

Hikmet Ayar, Rize'nin Türkiye birincisi olmasına rağmen istifasının kabul edilmediğini ve kongrelerin ertelendiğini söylemişti. "Cumhurbaşkanımızın elini rahatlatmak adına görevimden affımı istedim." diyen Ayar, kararının seçim sonuçlarından bağımsız olduğunu vurgulamıştı. Ayar, "Ümit ediyorum ki Genel Merkezimiz bu talebimi kabul edecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Esnafından Acil Destek Talebi Geldi

Sivas Esnafından Acil Destek Talebi Geldi