18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem AK Parti’den İBB’ye Şeffaflık Çağrısı: "Paris Gezisi ve Kaçak Yapılar Aydınlatılmalı"

AK Parti’den İBB’ye Şeffaflık Çağrısı: "Paris Gezisi ve Kaçak Yapılar Aydınlatılmalı"

İBB Meclisi toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, CHP'nin Paris gezisiyle ilgili sponsorlukların açıklanmamasını eleştirerek İBB’yi şeffaflığa davet etti. Ayrıca, Vaniköy'de Basit Onarım İzin Belgesi ile yapılan kaçak yapılar hakkında eleştirilerde bulunan Okul, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nü ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu suistimal ve görevi kötüye kullanma iddiaları konusunda uyardı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
AK Parti’den İBB’ye Şeffaflık Çağrısı: "Paris Gezisi ve Kaçak Yapılar Aydınlatılmalı"

Gündem maddelerinin meclis üyelerince oylanmasının ardından oturum sona erdi. Toplantıda AK Parti İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, CHP’nin Paris gezisi ve Vaniköy'deki kaçak yapı hakkında eleştirilerde bulundu. Okul, Paris gezisindeki harcamaların sponsorlar tarafından karşılandığını belirten İBB'yi şeffaf olmaya davet etti. Sponsorların kim olduğunun açıklanmadığını söyleyen Okul, bu tür sponsorlukların meclis onayı gerektirdiğini ve şeffaflık çağrısında bulundu.

Vaniköy'deki kaçak yapı hakkında da konuşan Okul, yabancı bir yatırımcının Basit Onarım İzin Belgesi ile 5'i kaçak olmak üzere 7 bina yaptığını iddia etti. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün verdiği iznin suistimal edildiğini belirten Okul, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün bu durumu zamanında kontrol etmediğini ve tutanağın acele ile panik halinde hazırlandığını öne sürdü. Okul, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ve sorumlu yetkilileri görevi kötüye kullanma ve suistimal iddiaları konusunda uyardı, İstanbul Boğazı’na ihanet edenlerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milletvekili Emin Şirin: "Narin'in İfadesinin Sızdırılması Soruşturmayı Tehlikeye Atıyor"

Milletvekili Emin Şirin: "Narin'in İfadesinin Sızdırılması Soruşturmayı Tehlikeye Atıyor"