16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem CHP Tüzük Kurultayı'nda Değişiklikler Kabul Edildi: Üç Dönem Kuralı ve Ön Seçim Düzenlemesi

CHP Tüzük Kurultayı'nda Değişiklikler Kabul Edildi: Üç Dönem Kuralı ve Ön Seçim Düzenlemesi

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda, önemli tüzük değişiklikleri oy çokluğuyla kabul edildi. Ön seçim yöntemleri ve milletvekilliği adaylık süreciyle ilgili düzenlemeler, partinin yeni yapısını şekillendirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP Tüzük Kurultayı'nda Değişiklikler Kabul Edildi: Üç Dönem Kuralı ve Ön Seçim Düzenlemesi

CHP’nin Tüzük Kurultayı, Ankara'da ATO’nun salonunda gerçekleştirildi. Kurultayda, tüzük değişiklikleri gece saatlerinde oy çokluğuyla kabul edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyük Kurultay Delegeleri’ni kahvaltıya davet ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultaya katılmadı. Kılıçdaroğlu, kendisini ziyaret eden delegelerle fikir alışverişinde bulundu. Kurultayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek yönetti.

Tüzük değişikliği kapsamında, ön seçim yöntemlerini tanımlayan 52’nci madde yaklaşık iki saat süren tartışmanın ardından binin üzerinde oyla kabul edildi. Genel başkana milletvekillerinin yüzde 15’ini belirleme hakkı tanınırken, üç dönem kuralı getirildi. Buna göre, milletvekilleri ve belediye başkanları merkez yoklamasıyla üç dönemden fazla aday olamayacak. Ayrıca, gençlik ve kadın kollarına kontenjan ayrılması gibi düzenlemeler de kabul edildi.

Kurultayda kabul edilen maddeler arasında genel başkan adaylığı için gerekli imza oranları, belediye meclisi ve il genel meclis üyelerinin delegasyonlarda yer alamaması gibi düzenlemeler de yer aldı. Kurultayın basına kapalı olarak gerçekleştirilen bölümlerinde 13 madde kabul edildi. CHP'nin 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı' başlıklı 20’nci Olağanüstü Kurultayı devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ali Koç: "Hakem Performansları Türk Futbolunun En Büyük Sorunu"

Ali Koç: "Hakem Performansları Türk Futbolunun En Büyük Sorunu"