16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Aliağa Sivaslılar Derneği, Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümünü Kutladı

Aliağa Sivaslılar Derneği, Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümünü Kutladı

Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünü düzenledikleri törenle kutladı. Törende, Sivas Kongresi'nin cumhuriyetin temellerinin atılmasındaki önemi vurgulandı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'ta geçirdiği 108 günün gururu yaşandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Aliağa Sivaslılar Derneği, Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümünü Kutladı

Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutladı. Törene Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Öztürk ve Mehmedali Özkurt, CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Doğanşah Aydın, MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir, AK Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım ve vatandaşlar katıldı. Tören, Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başladı.

Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Çelik, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'ta 108 gün misafir edildiğini belirterek, "Atatürk, 4 Eylül 1919'da Türkiye'nin değişik yerlerinden temsilcileri Sivas'a davet ederek cumhuriyetin kuruluş temellerini atmıştır. Bizler de Sivaslılar ve Türk Milleti olarak, bu önemli günleri yaşatmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Siyasi Liderlerden Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesajlar

Siyasi Liderlerden Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesajlar