16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Hac İle İlgili Açıklama: Hüseyin Demirhan Görevden Alındı

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Hac İle İlgili Açıklama: Hüseyin Demirhan Görevden Alındı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Hac ibadeti sırasında yaşanan Suudi yetkililerin müdahaleleriyle ilgili tartışmalarda Hüseyin Demirhan’ın görevden alınarak başka bir daireye atandığı ve bu atamanın geçici bir düzenleme olduğu belirtildi. Demirhan’ın görev değişikliğini kendi isteğiyle gerçekleştirdiği bildirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Hac İle İlgili Açıklama: Hüseyin Demirhan Görevden Alındı

Son günlerde Türkiye gündeminde geniş yer bulan ve Hac ibadetini gerçekleştiren Türk vatandaşlarına Suudi yetkililer tarafından yapılan müdahaleler konusundaki tartışmalara yeni bir boyut eklendi. O dönemde Hac Hizmetleri Daire Başkanlığı görevinde bulunan Hüseyin Demirhan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın seyahat ve turistik vize ile hacca giden kişileri Suudi yetkililere şikayet ettiğini iddia etmişti. Bu açıklama, Türkiye’de büyük bir tartışma yaratmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu iddiaları yalanlayarak, Diyanet’in vatandaşları Suudi yetkililere şikayet etmediğini açıkladı. Ancak bu açıklamaların ardından, Hüseyin Demirhan görevden alındı ve Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na atandı. Diyanet yetkililerinin, Demirhan’ın görev değişikliğinin geçici olduğunu ve büyük tepki toplanmaması için bu atamanın yapıldığını belirttiği öne sürüldü.

Demirhan, görev değişikliğini kendi isteği doğrultusunda gerçekleştirdiğini ve daha önce de bu dairede çalıştığını ifade ederek, "Büyüklerimiz uygun gördü" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Feribot Beklerken Camiyi Kullanan Aileden Örnek Davranış

Mersin'de Feribot Beklerken Camiyi Kullanan Aileden Örnek Davranış