16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Hatay’da Depremde Oksijen Yetersizliğinden Ölen 80 Hasta İçin 18 Ay Sonra Soruşturma İzni

Hatay’da Depremde Oksijen Yetersizliğinden Ölen 80 Hasta İçin 18 Ay Sonra Soruşturma İzni

6 Şubat depreminde Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybeden en az 80 hasta için eski İl Sağlık Müdürü ve Başhekim hakkında 18 ay sonra görev ihmal suçundan soruşturma izni verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hatay’da Depremde Oksijen Yetersizliğinden Ölen 80 Hasta İçin 18 Ay Sonra Soruşturma İzni

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 6 Şubat depreminde yoğun bakımda oksijen yetersizliği nedeniyle en az 80 hastanın hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, eski İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat ve Başhekim Sıtkı Sönmez hakkında 18 ay sonra görev ihmal suçundan soruşturma izni verildi.

Halk Tv yazarı İsmail Saymaz, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın soruşturma izninde, hastane yetkililerinin fiziksel ve teknik sorunlara yönelik tespit ve yazışmalar yapmalarına rağmen, personeli böyle bir afete hazırlamak için yeterli tatbikat ve bilgilendirme yapmadıkları, gerekli tedbirleri almadıkları ve hastaneyi gerekli hizmeti verecek şekilde çalıştırmadıklarının belirtildiğini ifade etti.

Saymaz, köşesinde bu iznin 18 ayda çıkmasının, davanın açılması ve yargılamanın tamamlanmasının ne kadar süreceği konusunda endişelerini dile getirdi. Saymaz, "İzin 18 ayda çıkıyorsa, davanın açılması, yargılamanın bitmesi ne kadar sürer? Hemşire Abdullah Gül, yaşarken görebilir mi? Hem zaten ceza verilse ne yazar? Bu suçun cezası, üç aydan bir yıla kadar hapis. İki kişi mahkum edilse bile verilecek ceza ertelenecek. Bir gün bile tutuklu kalmayacaklar," diyerek adaletin sağlanıp sağlanamayacağına yönelik şüphelerini belirtti.

Ayrıca, Saymaz, hastanenin fay hattının üzerine ve sulak araziye inşa edilmesinden, bus-bar sisteminin düzgün yapılmamasından ve tüm uyarılara rağmen alternatif enerji hattı kurulmamış olmasından sorumlu olanların da soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Hatay Valiliği’nin, hastane ek binasının 6 Şubat’ta yıkılarak sekizi hemşire 72 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Hambolat’ın soruşturulmasına izin vermediği de haberde yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkçılar Vira Bismillah Dedi: Palamut Bolluğu Yüz Güldürdü

Balıkçılar Vira Bismillah Dedi: Palamut Bolluğu Yüz Güldürdü